Zvezda u odličnoj formi, novi posrtaj Čukaričkog

Javor na vrhu ljestvice

Zvezda u odličnoj formi, novi posrtaj Čukaričkog

S. Bošković

Javor, Zvezda i Radnički upisali su pobjede u šestom kolu Jelen Super lige Srbije, dok su igrači Spartaka i Borca odnijeli bod sa gostovanja. 

Javor ove sezone igra fenomenalno, te su protiv OFK Beograda upisali četvrtu pobjedu u posljednjih pet susreta. Slavili su s 2:1. Ekipa Aleksandra Janjića sve je riješila u prvih 45 minuta igre. Prvo je Gafurov u 8 minuti postigao gol za 1:0, a Dočić poduplao u 34 minuti. Pritisak Javora se je nastavio i u nastavku, no gol nisu zabili, ali su primili. Sarajlin je pogodio za 2:1.

Mladost i Borac podjelili su bodove odigravši 1:1. Domaćini su bili mnogo konkretniji, ali je Vujaklija doveo goste u vodsto. Kada su se već igrači Borca ponadali da mogu i do sva tri boda, bili su nesmotreni u kaznenom prostoru, te napravili jedanaesterac. Udarac sa bijele tačke u gol je pretvorio Golomić. 

Surdulica, novi prvoligaš, poražena je od Crvene Zvezde sa 2:0. Pružili su dobar otpor gostima iz Beograda u prvom dijelu, no u nastavku im je presudio Katai u 64 minuti, a poduplao Stojanović 15 minuta poslije. Anđelković je dobio crveni karton desetak minuta prije kraja, no igrači Surdulice nisu uspjeli postići počasni pogodak.

Čukarićki je iznenađujuće poražen kod kuće od ekipe Radničkog s 0:1. Utakmica koja nije pružila dobar fudbal, riješena je u 35 minutu igre golom Trifunovića.

Novi Pazar i Spartak Subotica odigrali su utakmicu za zaborav. Podijelili su bodove, neatraktivnim rezultatom 0:0.

Ljestvicu predvodi Javor, dok slijede Crvena Zvezda i Radnički Niš.

Jelen Super liga Srbije, šesto kolo:

Javor-OFK Beograd 2:1 (Gafurov 6', Dočić 34', Sarajlin 82')

Mladost-Borac 1:1 (Golemić 80', Vujaklija 23')

Surdulica-Crvena Zvezda 0:2 (Katai 64', Stojanović 79')

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Čukarički-Radnički Niš 0:1 (Trifunović 35')

Novi Pazar-Spartak Subotica 0:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.