Žestoke optužbe iz Partizana: Sudija Mitić nas je fudbalski silovao, spremni smo na radikalne poteze

Nakon odigranog prvog kola

Žestoke optužbe iz Partizana: Sudija Mitić nas je fudbalski silovao, spremni smo na radikalne poteze

Esmer Oštraković

Sezona u Srbiji sinoć je počela na zaista spektakularan način utakmicom između TSC-a i Partizana koja je završena bez pobjednika, a konačan rezultat bio je 3:3.

Nakon utakmice iz Partizana su optužili sudiju Milana Mitića da ih je sa namjerom oštetio.

"U Bačkoj Topoli smo igrali protiv dva protivnika, sjajne ekipe TSC-a, ali i glavnog suca Milana Mitića, očito čovjeka zadatka koji je neukim, tendencioznim i podmuklim dijeljenjem (ne)pravde direktno utjecao na krajnji rezultat utakmice koja je u javnosti s pravom dobila epitet derbija.

Mitić je sa svojom svitom iz VAR sobe od prvog trenutka donosio odluke na štetu našeg kluba, vraćajući srpski nogomet u devedesete godine, u nogometno bezakonje, kada se o rezultatima i poretku na ljestvici odlučivalo u zatamnjenim kancelarijama, po nalozima koji su "stimulirani" napunjenim kuvertama.

Mitić je opljačkao Partizan dosuđujući nepostojeće jedanaesterce, poništavajući regularne golove, praveći se slijep na očigledne kornere, ne poštujući vremenske okvire utakmice, čime je s pomoćnicima i VAR sobom nanio ogromnu štetu našem klubu.

Mitić je u Bačkoj Topoli nogometno silovao Partizan, zato pozivamo čelnike Nogometno saveza Srbije – Branislava Nedimovića, Jovana Šurbatovića i Dragana Džajića da pozovu na odgovornost i sankcioniraju i pomenutog suca, ali i sudačku organizaciju na čelu s Dejanom Filipovićem.

Oglasi

Ukoliko bude potrebno, ukoliko ne bude reakcije nadležnih organa na pljačku našeg kluba, Partizan je spreman i na radikalne metode", poručio je beogradski klub.

Podsjetimo, utakmica je bila zaista sjajna za gledanje, a na kraju nije bilo pobjednika i konačan rezultat glasio je 3:3.

TSC sjajno otvara susret i postiže pogodak u 12. minuti preko Antonica za 1:0, asistent je bio Cvetković.

Nakon toga domaćini propuštaju dobru priliku i stiže kazna u vidu preokreta Partizana.

Natcho u 40. minuti pogađa za 1:1 na asistenciju Knaoutea, a tri minute kasnije Natcho asistira Belicu za 1:2.

Oglasi

Tu nije bio kraj ludila u prvom poluvremenu. U petoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela Đakovac iz penala poravnava na 2:2.

U drugom poluvremenu i Partizan je dobio penal, ali Natcho je promašio u 55. minuti.

U 57. minuti na sceni je VAR koji poništava pogodak Partizanu, tako da su Beograđani u dvije minute ostali bez vodstva.

Nakon toga redale su se prilike pred golovima, oba tima su tražila trijumf.

Bilo je nekoliko odličnih šansi, Đakovac promašuje penal za domaće u 77. minuti, a onda eksplozija među navijačima Partizana.

U 79. minuti Saldanha koristi priliku i pogađa za 2:3 i veliko slavlje igrača i stručnog štaba Partizana i šok u Bačkoj Topoli.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Šta bi bila ludnica da nisu popunjene sve rubrike. U petoj minuti sudijske nadoknade vidjeli smo i crveni karton, a dobio je fudbaler Partizana Kalulu, tačnije drugi žuti.

Do kraja utakmice šlag na tortu. TSC u sedmoj minuti nadoknade stiže do izjednačnja i konačnih 3:3, strijelac je bio Stojić.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Pa sudili si vam penal,a golman je izbio čistu loptu...ako bi se ko moral žaliti,to bi moral biti Tsc...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi