Partizan traži novog trenera, ponuđen i bh. stručnjak

Crno-bijeli traže zamjenu za Mirkovića

Partizan traži novog trenera, ponuđen i bh. stručnjak

Čelnici beogradskog Partizana uveliko su u potrazi za novim trenerom nakon što je kormilo napustio Zoran Mirković.

Dosadašnji strateg crno-bijelih poslije drugog uzastopnog poraza u prvenstvu Srbije odlučio se na radikalan potez. Ne može se reći da je ovakva odluka iznenađujuća, jer je ovaj nekadašnji nogometaš Juventusa poslije meča sa Voždovcem najavio 'šok terapiju', a o odluci najprije je obavijestio igrače.

Upravni odbor Partizana u međuvremenu je na Mirkovićevo mjesto postavio Žarka Lazetića, ali obzirom da je samo privremeno rješenje, uveliko se špekuliše ko će preuzeti klub na duže staze. Kandidata je prilično mnogo, spominju se Vuk Rašović, Slavko Matić, Ilija Stolica, kao i nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić.

Hotsport.rs piše kako je Hadžibegić ponuđen Partizanu prethodnih dana, kao i Srećko Katanec, ali da su njihova dovođenja navodno trenutno preskupa za crno-bijele. 

Dok traje neizvjesnost ko će naslijediti Mirkovića, prvi čovjek Partizana Milorad Vučelić je otkrio željene osobine koje novi trener treba da posjeduje.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

''Trener koji treba da dođe u Partizan treba da kaže da pred sobom ima dvije godine, na primer, kao što smo mi sa Batom planirali, ali... Mora neko da izdrži frustraciju, nepravde, da ih savlada, da ima kontinuitet i izdržljivost, to su sve kampanje...", kazao je Vučelić.

Partizan se u prvenstvu Srbije trenutno nalazi tek na trećoj poziciji sa skoro 20 bodova manje u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi