"Manchester City nije velikan, on je bogataš, a Guardiola je čovjek koji ne voli jake karaktere"

Nove kritike za španskog stručnjaka

"Manchester City nije velikan, on je bogataš, a Guardiola je čovjek koji ne voli jake karaktere"

Endin Čaušević

Pep Guardiola našao se na velikom udaru javnosti nakon što je Manchester City ispao u polufinalu Lige prvaka.

City je prije nekoliko godina doveo Guardiolu i glavni cilj je osvajanje Lige prvaka, ali španski stručnjak još uvijek nije uspio da to ostvari.

Prošle sezone City je poražen u finalu od Chelseaja, a ove su ispali u polufinalu od Real Madrida nakon što su prokockali dva gola prednosti koja su imali do 90. minute utakmice na Bernabeu.

Već sada se počelo špekulisati da je Guardiola od čelnika Cityja tražio još novca za pojačanja, te kako stvari stoje za ovaj klub će potpisati Erling Haaland. Iako je potrošio na pojačanja preko milijardu eura rezultat u Ligi prvaka je izostao.

Trenera Manchester Cityja kritikovao je i nekadašnji lijevi bek Manchester Uniteda, Patrice Evra, koji je poručio da Cityju u ekipi fali pravi vođa, ali da je upravo Guardiola problem što nema takvog igrača u svom timu.

"City treba vođu u svojoj ekipi, ali Guardiola takve igrače ne želi. On ne može da podnese kada ima nekog igrača koji ima jak karakter i pati od toga da je on jedini vođa koji im treba. Jasno je da trener i treba biti glavni, ali moraš imati i lidera na terenu na utakmicama", rekao je Evra i nastavio.

"Kad ti na terenu treba vođa na utakmicama ne može Guardiola ući i igrati s njima. On voli da kontroliše sve i to je tako. Svaku odluku želi da on sam donosi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Evra je poručio da se ne može reći da je Manchester City velikan jer u svojoj historiji skoro ništa nije napravio.

"City je isto kao i PSG. To su klubovi koji se temelje na novcu. Imaju i ostali klubovi veliki novac, ali i ogromnu historiju iza sebe. City ima samo novac i zbog toga igrači tamo i idu. To nije klub velikan već klub bogataš", zaključio je Evra.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1579409590
Ovaj Pep da potrosi jos 5 Milliarde Evra, Rezultat ce mu biti ko i sad, nikad on ko PSG nece osvojiti LP... To kad nesta hoces na Silu a nece te..
3 0
denimen9
PSG, City, Newcastle, daleko od velikih klubova. Al Ahly level.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti