Juventusovi navijači dijele ovaj video Patricea Evre: "Uživaš sada, ali nemoj poslije da plačeš"
Evra je objavio video kako bi pokazao veliku podršku i ljubav prema Juventusu (Screenshot: Instagram)

Uvijek uz Staru damu

Juventusovi navijači dijele ovaj video Patricea Evre: "Uživaš sada, ali nemoj poslije da plačeš"

Edmir Škorić

Bivši igrač Juventusa Patrice Evra pozvao je sve navijače Stare dame da stanu uz klub sada kada se našao u velikim problemima i kada mu je oduzeto 15 bodova u Seriji A.

Andrea Agnelli i upravni odbor Bianconera neočekivano su podnijeli ostavke još u novembru kao rezultat istrage o Prismi, a dokumenti iz toga korišteni su na sudu FIGC-a kako bi se klubu izrekla kazna od 15 bodova, na koju se još uvijek može žaliti.

Trenutno je Juventus pao na 10. mjesto sa oduzetim bodova, a nakon remija sa Atalantom (3:3) u posljednjoj utakmici ima ukupno 23 boda. Scudetto je sada već završena priča, a borba za Evropu biće teška, mada se i to čini nemogućom misijom u ovom momentu.

Govoreći na svojoj Instagram stranici, u dresu Juventusa, Evra je govorio o situaciji u Staroj dami i pozvao navijače da ostanu uz klub u ovom teškom trenutku.

“Dobro jutro svim mojim dragim Juventinima, pravim Hunchbacksima (Grbavcima, jedan od najstarijih nadimaka Juventusa op.a) jer sad moraš biti pravi Hunchback. Ne treba mi Juventus, kao što sam uvijek govorio, ja volim Juventus, to je razlika. Težak je trenutak, kažnjeni smo sa 15 bodova, nije prvi put i boli, ali ko je kriv? Nisam tu da pljujem po bilo kome, uvijek smo mi svi krivi. Tražim samo jednu stvar od igrača i trenera, a to je da poštuju ovaj dres, ali prije svega da daju sve od sebe. Sjećam se kad ste pjevali: 'Hoćemo 11 (uzastopnih Scudetta op.a)'. Ne tjerajte me da se vratim... Razgovarajmo ozbiljno", poručuje Francuz i nastavlja:

“Ovi ljudi uživaju, zašto? Jer koliko smo godina loše radili? I nije da smo krali na terenu, ne. Sve smo ih pojeli, devet Scudetta zaredom... Zato uživaj što si prvi na tabeli, ali Stara nikad ne umire, povrijeđena je, ali kad se vrati nemoj dolaziti plačući. I vratit će se jer historija nikad ne umire. Zato molim sve prave Hunchbackse da stanu iza ovog Juvea jer lako ga je voljeti kad sve ide kako treba…. Ne, trebamo sve sada. “So forza Juve, fino alla fine. Volim ovu staru damu! Da, lud sam ko vrag. Žao mi je što nisam ranije napravio ovaj video, ali ne volim skakati na stvari. Kad je tiše, srce govori. Mogao sam staviti i sliku, ali ne, rekao sam šta mi srce moje kaže. Nikad te nisam zaboravio i nikada neću zaboraviti, to je najvažnije".

Oglasi

Evra je proveo dvije i pol godine s Juventusom od jula 2014. do januara 2017. Za to vrijeme postigao je tri gola i dao sedam asistencija u 82 nastupa, pomogavši timu da osvoji tri Scudetta i dva Kupa.

Kao što se može primijetiti i po ovoj objavi na Instagramu, Evra je bio i ostao jedan veliki navijač Juventusa i s razlogom ga svi u Torinu cijene i obožavaju.

Za razliku od njega kao bivšeg igrača, nisu svi zauzeli isti stav, pa tako postoji grupa igrača koja navodno želi što prije da ode iz kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Među onima koji su spremni da "bježe" su Adrine Rabiot, Wojciech Szczesny i Weston McKennie, mada se smatra da je lista još duža i da neki u tajnosti drže svoju želju da promijene sredinu, svjesni da kako stvari sada stoje, neće igrati u Evropi naredne sezone.

Juventusu predstoji borba za trofej u Kupu, odakle se također može izboriti za Evropu, dok bi ostatak sezone u Seriji A mogao biti samo puka formalnost nakon oduzetih bodova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Navodno..a da je navodno i tacno od nabrojanih svakako samo Wojo i nije bio za ici
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti