)
Patrice Evra otkrio kako mu je komad piletine pomogao da potpiše za Manchester United
Oprostio se od fudbala nakon 20 godina karijere i 21. osvojenog trofeja.

Sjajna priča Francuza

Patrice Evra otkrio kako mu je komad piletine pomogao da potpiše za Manchester United

Esmer Oštraković

Patrice Evra završio je svoju profesionalnu nogometnu karijeru, a u razgovoru sa novinarima iz Engleske otkrio je zanimljiv detalj iz svoje karijere.

Naime, ovaj sjajni Francuz otkrio je kako mu je komad piletine pomogao da 2006. godine potpiše za Manchester United.

"Ljudi pričaju o tome kako smo došli u finale Lige prvaka 2004. godine, ali najluđi dio moje karijere u Monaku došao je nakon što sam igrao utakmice za u-21 tim reprezentacije Francuske", započeo je Evra.

"Protivnik me nagazio, te je povrijedio moj zglob. U bolnici sam rekao treneru Monaca, Didieru Deschampsu da me previše boli. Da ne mogu hodati, a kamoli igrati. Ali tim me trebao pa su doktori pokuašavali da me osposobe na sve načine. A onda je neko predložio da stavim komad piletine kao oblogu", kroz smijeh je rekao Evra.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nakon toga sam kupio nove kopačke, jedne su bile broj 42.5, a druge 44. Pokušao sam dodati loptu i bilo je dobro. Bolilo je, ali prihvatljivo. Tako sam četiri mjeseca igrao sa komadom piletine u kopački. Taj komad piletine pomogao mi je da igram tako dobro, pa sam u januaru 2006. godine potpisao za Manchester United", završio je Patrice Evra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti