Patrick Cutrone jako blizu povratka u Italiju

Napadač uskoro napušta Wolvese?

Patrick Cutrone jako blizu povratka u Italiju

Italijanski mediji su uvjereni da će Wolverhampton već u januaru poslati Patricka Cutronea na posudbu - nazad u Italiju.


Cutrone, koji će sljedeće sedmice napuniti 22 godine, je ljetos stigao u Wolverhampton iz Milana, za 18 miliona eura (+bonusi).

Za klub sa Molineuxa je odigrao 24 takmičarska meča, postigao tri gola i upisao četiri asistencije. Međutim, jasno je da su u Wolverhamptonu očekivali više od mladog italijanskog napadača.

Italijanski mediji sada tvrde da će Wolverhampton u januaru poslati Cutronea na posudbu u Fiorentinu, a da će u dogovor biti uključena ili opcija ili obavezao otkupa njegovog ugovora.

Cutronea nije bilo u rosteru Wolvesa za sinoćnji meč sa Liverpoolom, iako je prvobitno bio na spisku rezervnih igrača. Nakon što je njegovo ime nestalo sa spiska stiglo je objašnjenje da se on ne osjeća dobro.

Međutim, sada se sumnja da je realizacija Cutroneovog transfera u toku, te da zbog toga Italijana nije bilo u kombinaciji za utakmicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gazzetta dello Sport. Sky Sport i drugi tvrde da je sada samo stvar trenutka kada će dva kluba zvanično saopštiti da je dogovor postignut.

Vjeruje se da će Fiorentina imati opciju otkupa Cutroneovog ugovora za 15 miliona eura, a da bi ista molga prerasti u obavezu u zavisnosti od broja nastupa mladog Italijana u ljubičastom dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije