Patrick Vieira odbio čak i da dodirne dres najvećeg neprijatelja: "Zato sam i stavio ruke u džepove"

Bili su veliki rivali

Patrick Vieira odbio čak i da dodirne dres najvećeg neprijatelja: "Zato sam i stavio ruke u džepove"

E. Čaušević

Patrick Vieira odlučio je da bude dio emisije BT Sportsa, a jedna od glavnih tema bio je Roy Keane.

Poznato je da se Vieira i Keane nisu baš slagali tokom igračkih dana, te su na terenu često imali verbalne okršaje.

Najpoznatiji je onaj pred jednu od utakmica Arsenala i Manchester Uniteda kada su se Vieira i Keane skoro potukli u tunelu pred početak utakmice, te su ih sudije i saigrači morali smirivati.

Vieira je u emisiji pričao o svojoj karijeri, te je pokazao nevjerovatnu kolekciju dresova koju je skupio tokom svoje igračke karijere.

U kolekciji je i dres Keanea kojeg je voditelj odmah ugledao i izvadio da pokaže, a svi su potom vidjeli kako je Vieira stavio ruke u džepove i odbio je uopšte da dodirne taj dres.

"Zato sam stavio ruke u džepove jer ne želim da diram taj dres. Od prve utakmice protiv Uniteda znao sam da ćemo ja i on svaki put voditi borbu. Sviđao mi se način kakav je bio na terenu i zbog toga veliki respekt. Bio je lider i onaj koji je tjerao saigrače da svaki put budu sve bolji. Divio sam mu se kao kapitenu i znao sam kakva bitka me čeka protiv njega", rekao je Keane, a potom je novinar upitao: "Da li si bio bolji igrač od njega?".

"Mnogo bolji. Mogu reći ovako slobodno da sam bio bolji igrač nego Keane", zaključio je Vieira.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Želite li da se kladite na sve sportske događaje i da uživate u najvećim kvotama? Posjetite Volcanobet i odaberite najbolje tikete za sebe!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Paulass
Lijеp pоzdrav) Zоvem sе Paulа, imаm 24 gоdine) SЕХ mоdel роčеtnik 18+) Vоlim dа sе slіkam gоla) Оcijenite mоje fоtоgrafije nа lіnku -->> Ja.cat/id379052
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi