Daleko od savršenstva: Gerrard, Lampard i Scholes u jednom meču su dobili lekciju za cijeli život

Okršaj legendi

Daleko od savršenstva: Gerrard, Lampard i Scholes u jednom meču su dobili lekciju za cijeli život

A. Čaušević

Pojedini fudbaleri su u timskim dresovima bili prototip savršenog igrača, dok u utakmicama reprezentacija nikad nisu uspjevali da zasijaju u punom svijetlu. 

Steven Gerrard, Frank Lampard i Paul Scholes su veznjaci koji su obilježili jednu eru. Dok su igrali za Liverpool, Chelsea i Manchester United su dugo vremena bili najbolji na svijetu. 

I dok su pojedinalno bili fantastični, u dresu reprezentacije nikad nisu bili savršen spoj. Redovno su igrali na redovnim takmičenjima, ali niti jednom nisu napravili zapažen rezultat. 

Paralelno s njima trojicom status vrhunskog veznjaka imao je i Patrick Vieira koji je igrao sjajno u dresovima Arsenala, Juventusa i Intera te su trojica engleskih aseva izuzetno upoznati s njegovim kvalitetima. 

Euro 2020: Video of Patrick Vieira 'bullying' Scholes, Gerrard and Lampard  at Euro 2004 | GiveMeSport

Upravo je Vieira Scholesu, Gerrardu i Lampardu očitao fudbalsku lekciju i to u paketu. Bilo je to na Evropskom prvenstvu 2004. godine kada su se sastali Francuska i Engleska.

Oglasi

Sjajnu Francuz je zaista izgledao dominatno protiv trojice velikih rivala, pokazuju to i sažeci njegove predstave s te utakmice koju su Trikolori dobili s 2:1. 

Nekada odlični veznjak je natjerao Gerrarda i Lamparda da ga žestoko fauliraju zbog čega su i požutili, dok Scholes uopšte nije završio utakmicu jer se povrijedio. 

Inače, bilo je to posljednje veliko takmičenje u kojem su legende Redsa, Plavaca i Crvenih đavola zaigrali zajedno jer se Scholes nakon Eura od Portugala oprostio od reprezentacije Francuske. 

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Lampard i Gerrad su i u narednim godinama nosi dres Tri lava, ali nisu bili ni prilbližno uspješni kao Vieira u dresu Francuske. Nekadašnji kapiten Topnika je s Galskim pijetlovima bio prvak svijeta i Evrope, a izgubio je i finale Mundijala 2006. godine.

Njih trojica su nakon okončanja karijere zaplovili u trenerske vode. Lampard je trenutno bez angažamana nakon što je minule sezone vodio Chelsea, Gerrard je donio Glasgow Rangersima titulu nakon 10-ak godina, dok Vieira u prošloj sezoni vodio Nicu. 

Top Komentari

E.Car
Toliko grešaka u tekstu da se zapitam da li autor zna uopšte ko za koga igra ili je ovo prepisivao pa nije dobro pratio originalni tekst.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi