Neće on nigdje: Barcelona mladog dragulja zaključala klauzulom od milijardu eura!
Pau Cubarsi potpisao je klauzulu od milijardu eura.

Cubarsiju se mnogo vjeruje

Neće on nigdje: Barcelona mladog dragulja zaključala klauzulom od milijardu eura!

Eldar Ganibegović

Barcelona ima dugogodišnju praksu da fudbalere veže ogromnim klauzulama. Sada je to opet uradila i to s maloljetnim draguljem kluba.

Tinejdžer kojem Xavi Hernandez itekako vjeruje, Pau Cubarsi, dobio je veliko povjerenje od svog tima u vidu klauzule od milijardu eura.

Nekoliko dana nakon utakmice s Mallorcom i pobjede 1:0 u Primeri, dobio je ponudu da produži ugovor.

Kako prenosi 90min, Katalonci su usmeno predložili Cubarsiju produžetak ugovora do 2030. godine, a sadašnji ističe na ljeto 2026. godine.

Kako bi još više osigurali da Španac ne dođe u iskušenje da promijeni tim, gazde na Camp Nouu su u novi ugovor uključili klauzulu o raskidu od milijardu eura, koju, jasno, niko ne može platiti.

Cubarsijev odgovor još nije stigao, ali se očekuje da će pregovori biti više formalnost jer on živi svoj san, a to je da postane prvotimac Barcelone. 

Oglasi

Međutim, stoper će moći da potpiše ugovor tek 17. januara iz razloga što FIFA ne dozvoljava maloljetnicima da potpisuju ugovore koji traju duže od tri godine.

Igrači u Barceloni koji još imaju klauzulu od milijardu eura su Pedri, Gavi, Ferran Torres, Ansu Fati, Yamal, Balde i Araujo.

Barcelona - Napoli

Ova vijest dolazi tik pred utakmicu Barcelone i Napolija u osmini finala Lige prvaka. Očekivano, Cubarsi se nalazi u prvoj postavi.

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo - Lopez, Christensen, Gundogan - Yamal, Lewandowski, Raphinha.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Napoli (4-3-3): Meret - Rui, Jesus, Rrahmani, Di Lorenzo - Traore, Lobotka, Anguissa - Kvaratskhelia, Osimhen, Politano.

Prva utakmica ova dva tima igrana u Italiji završena je 1:1. U četvrtfinalu Lige prvaka biti će mjesta ili za prvaka Španije ili za prvaka Italije, a ovo su sastavi:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi