"Zarađivao sam 25 funti i dijelio novac u četiri ujutro, danas zarađuju 50 hiljada i boje se lopte"

Legendarni fudbaler bez dlake na jeziku

"Zarađivao sam 25 funti i dijelio novac u četiri ujutro, danas zarađuju 50 hiljada i boje se lopte"

Admin Čaušević

Postoje fudbaleri koji su mogli ući u historiju kao najbolji ikada, međutim životni poroci su im upropastili karijeru. 

Krajem 80-ih i početkom 90-ih godina prošlog vijeka Paul Gascoigne je pružao svoje najbolje partije. Sjajni ofanzivni veznjak je briljirao u dresu Engleske te Tottenhamu.

Mnogi su ga opisali kao najtalentovanijim fudbalerom svoje generacije, međutim čudan karakter i nedisciplina su ga koštali bolje karijere.

Poznata je anegdota kako je u Laziju na jednom od treninga uzeo pištaljku treneru Zdeneku Zemanu i stavio je na gusku koja je bila redovan gost Nebeskoplavih.

Nakon što se oprostio od fudbala imao je niz mentalnih i emotivnih problema, posebno s alkoholom. Nekoliko puta je bio u zatvoru. Često je kroz rehabiltacione programe pokušavao da se oporavi, ali nije uspjevao.

U jednom pod posljednjih intervjua govorio je u razlici između fudbalera kada je on igrao i današnjih igrača koji zarađuju daleko veći novac.

Oglasi

"Svi ti mladi igrači, Dele Alli, Jesse Lingard, James Maddison, Phil Foden, mogu postati igrači svjetske klase. Ali ovisi o njima, moraju igrati s osmijehom, bez straha.
Zašto trenirati pet dana zaredom, a onda kada je utakmica ne žele loptu iz straha od odgovornosti?"

"Igrao sam za dres kojeg sam nosio. Kad mi je bilo osamnaest, zarađivao sam dvadeset pet funti sedmično. Sada vidim djecu istih godina kako zarađuju pedeset hiljada.

"A ako s osamnaest zaradiš takvu brojku, koga briga igraš li dobro ili loše? Kad sam igrao fudbal nisam se ničega bojao."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Čak i u moje vrijeme bilo je puno novca, ali u deset godina donirao sam više od milion funti u dobrotvorne svrhe i nikome nisam rekao. U četiri ujutro bih izlazio iz kuće i davao desetine hiljada fundi porodicama da odvedu svoju djecu u Disney World", poručio je popularni Gazza.

Mnogi su složni da današnji fudbaleri zarađuju mnogo više nego što zaslužuju a posebno je to slučaju u Engleskoj gdje je platežna moć svih klubova ogromna zahvaljujući inostranom kapitalu te odličnoj zaradi od prodaje tv prava.

Top Komentari

denimen9
Declan Rice 120 miliona. Graelish 100 mil.. plus preveliki hype oko igrača tipy Caroll, Lingaard, Januzaj, Rashford itd itd.. sve su to dobri igrači ali za Tottenhama i Crystal Palace-a. Nedo bog da je neko dobar ko Beckham ili Gerard nebi ostali od Engleza
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi