Paul Ince rekao da Liverpool treba dovesti Balea, pa se oglasio Klopp: Baš čudna ideja...

Trener Liverpoola ne razmišlja o Velšaninu

Paul Ince rekao da Liverpool treba dovesti Balea, pa se oglasio Klopp: Baš čudna ideja...

Trener Liverpoola Jurgen Klopp odbacio je mogućnost da će ovaj klub tokom ljetnog prelaznog roka dovesti zvijezdu Real Madruida Garetha Balea. 

Podsjetimo, trener Baleove trenutne ekipe, Real Madrida, Zinedine Zidane prije nekoliko dana je rekao kako će Bale napustiti klub i kako bi bilo bolje da se to što prije desi.

Od tada se stalno špekuliše u kojem bi to klubu sjajni krilni fudbaler mogaio nastaviti karijeru, a čini se kako to Liverpool sigurno neće biti.

Nekadašnji fudbaler Redsa Paul Ince rekao je nedavno kako bi Liverpool trebao angažovati Balea, ali s njegovom idejom se ne slaže Klopp.

"Ti fantastični igrači nekada imaju baš čudne ideje. Ja ih respektujem mnogo, ali on je to vjerovatno rekao jer ga je neko od novinara upitao. Bale je igrač Real Madrida i ako ode to će vjerovatno skupo platiti klub koji ga dovede, a tu je i njegova plata".

"On je fantastičan fudbaler, mnogo mi se sviđa, ali ovdje nije riječ o njemu. Morate napraviti dobar tim, a to ne znači da ćete dovesti samo one najbolje igrače i to je to. Oni moraju raditi skupa. Liverpool kojeg ja vodim je projekat koji traje dugo. Tim je zaista vrlo dobar. Ne kažem da nećemo ništa raditi tokom prelaznog roka, ali ljudi bi malo trebali pogledati igrače koje već imamo. Nekada jednostavno morate živjeti normalan život, plaćati račune i živjeti u svojoj kući prije nego što kupite novu", kazao je Klopp.

Podsjetimo, Bale se trenutno najviše povezuje sa prelaskom u Kinu, a navodno su za njega zainteresovani i Manchester United, Tottenham i PSG.

Baleov agent: Nema šanse da ga otjeraju iz kluba

Realov dres Bale nosi u posljednji šest godina, s kraljevskim klubom je osvojio mnoštvo trofeja, no na kraju priče dočekao je to da ga se klub odriče.

Da je Baleovo vrijeme na Santiago Bernabeu prošlo potvrdio je i Zinedine Zidane, kazavši, između ostalog, da je klub taj ga se želi riješiti a ne on, međutim velškog fudbalera napisi o odlasku ne brinu.

Povodom svih špekulacija oglasio se i Baleov agent Jonathan Barnett za Sky Sports.

"Nema šanse da ga otjeraju iz kluba, pa on je jedan od tri najbolja fudbalera na svijetu", poručio je Barnett i potom prokomentarisao navode da bi njegov klijent mogao karijeru nastaviti u dalekoj Kini.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Posudba u Kinu? Smiješno, neće on ići na nikakve posudbe. Bale je igrač Real Madrida i ostat će u klubu koliko on želi, pa makar i tri godine grijao klupu. Razmislit ćemo o eventualnim ponudama samo ako nas zadovljavaju, onda možda i ode", priznao je.

Bale je, podsjetimo, u Real Madrid stigao 2013. godine iz Tottenhama za 100 miliona eura, što je u tom momentu bila rekordna odšteta.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi