Jurgen Klopp objasnio zašto Liverpool nije doveo nijedno pojačanje ovog ljeta
Klopp će imati praktično isti tim i za narednu sezonu

Redsi su prošlog ljeta potrošili veliku sumu novca i to im se na kraju isplatilo

Jurgen Klopp objasnio zašto Liverpool nije doveo nijedno pojačanje ovog ljeta

S. Pašalić

Liverpool je prošle sezone stigao do naslova Evropskog prvaka, ali za novu sezonu nije doveo niti jedno pojačanje.

Mada su Redsi doveli mladog 17-godišnjeg Seppa van den Berga, ne očekuje se da će on zaigrati za prvi tim naredne sezone, nego će prvo proći kroz rezervni tim Liverpoola.

Jurgen Klopp se na neki način požalio novinarima s obzirom da je prošlog ljeta potrošio nešto malo manje od 200 miliona eura, ali Liverpool je klub koji to sebi ne može priuštiti dvije sezone zaredom.

"Nije lako. Već sam prije govorio kako nije lako pojačati ekipu nekim razumnom cifrom, ali jest ludom svotom novca. S ludim svotama za trošenje to uvijek možete napraviti, onda je sve moguće."

"Ali mi nismo takav klub. Bogati jesmo, ali ne kao neki, to je tako.", rekao je Klopp misleći na Manchester City koji već doveo Rodrija, a očekuje se stignu još neka velika pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ma i ne trebamo nikog dovoditi. Moramo naći rješenja tokom sezone. Naravno, nekad nađeš rješenje na tržištu i mi smo to napravili. Znate svi na koje igrače mislim. Ali inače rješenje morate pronaći na treninzima i to je ono što sad radimo."

"Tražimo i dalje, ali ovo sigurno neće biti najluđi prelazni rok Liverpoola. Bit će samo prelazni rok. Iskoristit ćemo ovu ekipu, ja već imam ekipu", zaključio je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi