Pogba uradio dodatne preglede koljena i nije mogao dobiti lošije vijesti

Propušta početak sezone

Pogba uradio dodatne preglede koljena i nije mogao dobiti lošije vijesti

Endin Čaušević

Paul Pogba prije nekoliko dana ranije je napustio trening Juventusa zbog povrede koljena.

Igrači Stare dame nalaze se na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama i večeras ih očekuje prijateljska utakmica protiv Barcelone, ali je već sada jasno da Pogba neće igrati.

Pogba je prije nekoliko dana na treningu osjetio bol u koljenu i nije mogao nastaviti trenirati, te je uz pomoć ljekarskog tima otišao u svlačionicu.

U Juventusu su se nadali da se ne radi o nekoj ozbiljnijoj povredi, ali čini se da njihove molitve nisu uslišene i da će Pogba biti primoran da propusti početak nove sezone.

Iz Stare dame su potvrdili da je Pogba zadobio povredu desnog koljena i da će kako stvari stoje morati na operaciju. Pogbu zbog toga sigurno očekuje najmanje mjesec dana pauze zbog čega neće biti na raspolaganju Maxu Allegriju na početku sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pogba nije u konkurenciji za meč protiv Barcelone i vjerovatno će se vratiti u Torino gdje će se oporavljati od povrede.

To je veliki udarac za Allegrija i Juventus jer je Pogba sigurno bio jedan od glavnih igrača za novu sezonu. On se ovog ljeta vratio u Juve nakon što mu je istekao ugovor s Manchester Unitedom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi