Pogbi je došao kraj? Ponovo je "zaledio" sve u Juventusu i pitanje je šta će biti s njim!

Francuz u konstantim problemima

Pogbi je došao kraj? Ponovo je "zaledio" sve u Juventusu i pitanje je šta će biti s njim!

A. Čaušević

Paul Pogba je trebao biti nositelj igre Juventusa u povratničkoj sezoni, ali umjesto toga iz sedmice u sedmicu francuski veznjak šokira sve u Staroj dami.

Kada se vratio na teren krajem ferbruara činilo se da je Pogba pronašao svjetlo na kraju tunela, međutim umjesto da nastavi igrali uslijedili su novi problemi.

Pogba je veći dio sezone propustio zbog povrede koljena koju je zadobio tokom ljetnih priprema. U Juventusu su bili strpljivi i vjerovali su da će se oporaviti.

Nakon višemjesečne pauze dobio je prve minute protiv Torina u gradskom derbiju, a nakon toga je zaigrao u drugom poluvlremenu utakmice protiv Rome.

Naredni protivnik je bio Freiburg, ali je Massimilliano Allegri odstranio Pogbu iz tima zbog nediscipline, tj. zato što je zakasnio na trening.

Oglasi

Susret je pratio sa tribina Allianz stadiuma, a nakon toga se kako to obično biva javio na društvenim mrežama sa porukom: "Restart."

Dodatni šok stigao je u subotu ujutro kada se ponovo povrijedio i zbog povrede neće igrati utakmicu protiv Sampdorije i mnogi već špekulišu da je Francuzu došao kraj.

Jasno je da svjetski prvak iz Rusije sa selekcijom Francuske više neće biti isti igrač i pitanje je do kada će ga trpiti u Staroj dami.

Tokom zimskog perioda Pogba se susreo sa ozbiljnim kritikama jer je išao da skija dok se oporavljao od nezgodne povrede koljena, ali 29-godišnjak nije previše mario za tim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Igrač koji je svoj najbolji fudbal igrao upravo u Juventusu od 2012. do 2016. godine i kojeg je Stara dama prodala za 100 miliona Unitedu više ne liči na sebe pošto je ove sezone skupio mršavih 35 minuta.

Inače, Juventus Pogbu godišnje plaća oko 10 miliona eura što znači da su Bianconeri ove sezone praktično silan novac bacili niz rijeku.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi