Paul Pogba: Nema potrebe da razgovaramo

Nije htio da govori na temu mogućeg odlaska

Paul Pogba: Nema potrebe da razgovaramo

E. Škorić

Paul Pogba je na pripremama Manchester Uniteda, ali je pitanje hoće li i naredne sezone nositi crveni dres.

Pogba je bio u sastavu Uniteda protiv australskog Pertha u prvoj pripremnoj utakmici engleskog kluba, a Ole Gunnar Solskjaer mu čak priprema dati i kapitensku traku.

Nakon prvog poluvremena jučerašnje utakmice s Perthom, Pogba je izašao na teren zajedno s još 10 igrača koji nisu nastupali u prvom poluvremenu. Jeidno od zamjena nije ulazio David De Gea, pošto su Romero i Pereira dobili po 45 minuta.

Kasnije su Pogbu tražili da objasni riječi njegovog agenta Mine Raiole koji tvrdi da Francuz ima želju da ode iz Manchestera.

"Nema potrebe za razgovorom o tome", kazao je kratko Pogba.

Pogba je na meti Real Madrida, ali još uvijek nije poznato hoće li dva kluba ovog ljeta postići dogovor, mada je francuski reprezentativac trenutno fokusiran na United i nije isključeno da na kraju svega ipak ostane u tom klubu.

Marca: United odredio cijenu za Pogbu, Real će morati srušiti rekord

Francuz je prije dvije godine stigao iz Juventusa za 105 miliona eura i sada želi da ide, a Real Madrid ga želi dovesti u svoje redove, ali to neće biti lako.

Tim sa Old Trafforda svim silama želi zadržati Pogbu i navodno je spreman slušati ponude za njega tek kada nađe adekvatnu zamjenu.

Pogba je otputovao na pripreme sa Unitedom u Australiju u nadi da će do kraja prelaznog roka ipak preći u Madrid, a i njegov agent Mino Raiola je izjavio da je Francuz to rekao i upravi.

Trener Real Madrida, Zinedine Zidane, želi imati Pogbu u svom timu, a do sada su se pojavljivale razne kombinacije prema kojima je Real navodno spreman dati Isca ili Balea plus novac za sjajnog Francuza.

Ipak, United je i posljednjim potezom pokazao da nema namjeru prodati Pogbu pa će tako Real morati platiti 180 miliona eura ukoliko ga želi dovesti, što bi bio rekordan iznos za jedan španski tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Juventus je također zainteresovan da ponovo dovede Pogbu u Torino, a i Francuz je za to raspoložen, ali sa cijenom koju je United postavio teško da će se to desiti.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi