Pogba donio odluku koja bi mogla upropastiti njegovu cijelu karijeru

Odbija da ide na operaciju

Pogba donio odluku koja bi mogla upropastiti njegovu cijelu karijeru

Endin Čaušević

Paul Pogba se vratio u Juventus ovog ljeta, ali pripreme za njega nisu mogle gore početi.

Pogba je u Juventus stigao kao slobodan igrač iz Manchester Unieda i sigurno je da će biti veliko pojačanje za Staru damu, ali sada je već jasno da će Francuz propustiti prvi dio sezone.

Iskusni veznjak je prije nekoliko dana doživio povredu koljena na treningu Juventusa, a nakon što je uradio detaljnje preglede utvrđeno je da se radi o nešto težoj povredi.

Prve informacije govorile su da Pogbu očekuje oko dva ili tri mjeseca pauze i da će sigurno propustiti prvi dio sezone, međutim informacije koje su mediji u Italiji objavili jutros nisu nimalo obećavajuće za Pogbu.

Naime, La Gazzetta dello Sport piše da u Juventusu žele da Pogba odradi operaciju koljena u Americi, ali to bi značilo da njega očekuje duža pauza nego što je to slučaj ukoliko bi izbjegao operaciju.

U slučaju operacije Pogba bi se na teren vratio tek početkom 2023. godine i on je to odmah odbio jer to znači da bi propustio i Svjetsko prvenstvo u Kataru koje se igra krajem godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pogba se vratio u Torino i pokušava s ljekarskim timom pronaći najbolji način da se što bolje oporavi od povrede koljena, ali da se na teren vrati što prije i da bude spreman za Mundijal.

U najboljem slučaju će odsustvovati s terena dva mjeseca i zaigrati tek početkom oktobra. No, mnogi smatraju da Pogba itekako rizikuje što odbija da ide na operaciju i to bi mu se itekako moglo osvetiti ako oporavak ne bude išao onako kako on planira.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi