Doveli Benzemu i Kantea, a tek sada će uzdrmati fudbalski svijet novim transferom!

Al Ittihad sprema tim za odbranu titule

Doveli Benzemu i Kantea, a tek sada će uzdrmati fudbalski svijet novim transferom!

Endin Čaušević

Al Ittihad je ovog ljeta veoma aktivan na tržištu, a teško koji fudbaler može odoljeti milionima koje nudi ovaj klub iz Saudijske Arabije. Već su uspjeli dovesti Karima Benzemu i N'Goloa Kantea, no prava "bomba" se tek sprema.

Aktuelni prvak Saudijske Arabije odlučan je da što bolje pojača ekipu jer su čelnici kluba svjesni da će biti itekako težak izazov da odbrane titulu nakon što su se njihovi najveći rivali također pojačali dovođenjem zvučnih imena.

Al Ittihad je ljetni prelazni rok otvorio na najbolji mogući način jer je iznenadio sve potvrdom da je Karim Benzema stigao iz Real Madrida.

Svi su očekivali da će Benzema ostati u Realu barem još jednu sezonu, no Al Ittihad je uspio da mu da ponudu koja se ne odbija. Nakon Benzeme stigao je i njegov sunarodnjak Kante iz Chelseaja, a obojica su došli bez obeštećenja.

Al Ittihad je doveo i Jotu iz Celtica za 30 miliona eura, no kako pišu italijanski mediji uspjeli su da završe još jedan veliki transfer.

Oglasi

U pitanju je Paul Pogba koji će gotovo sigurno nastaviti karijeru u Saudijskoj Arabiji i navodno je već pristao da potpiše trogodišnji ugovor s Al Ittihadom.

Pogba je također dobio ponudu koja se ne odbija iako skoro godinu dana nije zbog povrede uspio da uveže nekoliko odigranih mečeva.

Navodno, Pogba će godišnje zarađivati 50 miliona eura, a problem oko odlaska u S. Arabiju mu neće praviti ni Juventus s kojim ovaj francuski veznjak ima ugovor.

Za Staru damu je prošle sezone odigrao tek deset utakmica i to u finišu sezone jer je zbog teške povrede koljena bio van terena više od pola godine. Ovaj 30-godišnjak je već posjetio Al Ittihad tokom nedavnog dolaska u Saudijsku Arabiju, a očito da je to sve bio osim turistički dolazak.

Očekuje se da Pogba u narednim danima ponovo doputuje u Džedu gdje će odraditi ljekarske preglede i potpisati ugovor, te se priključiti pripremama Al Ittihada za novu sezonu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti