Dva svijeta različita, a obojica mega zvijezde: Svi su odmah vidjeli razliku između Benzeme i Kantea

Stigli u Saudijsku Arabiju

Dva svijeta različita, a obojica mega zvijezde: Svi su odmah vidjeli razliku između Benzeme i Kantea

Endin Čaušević

Klubovi iz Saudijske Arabije ovog ljeta su glavna atrakcija za mnoge fudbalere, a da njihovom novcu malo ko može da odoli već se pokazalo. Ovaj put u centru pažnje su Karim Benzema i N'Golo Kante koji su stigli na pripreme Al Ittihada za novu sezonu, no svi su odmah vidjeli jednu ogromnu razliku između njih dvojice.

Fudbal u Saudijskoj Arabiji će se iduće sezone sigurno pratiti kao nikada prije, a ponajviđe zbog nevjerovatnih igrača koje su klubovi iz te zemlje uspjeli da dovedu u ovoj godini.

Pripreme za novu sezonu počinju veoma brzo, a igrači lagano pristižu u Saudijsku Arabiju. U centru pažnje su se tako našli Karim Benzema i N'Golo Kante koji su stigli u Džedu gdje će s Al Ittihadom početi pripreme za novu sezonu.

Pored njih na aerodrom u Džedi stigao je i portugalski fudbaler Jota, no jasno je da su Benzema i Kante očekivano bili u centru pažnje.

Međutim, i na dolascima ovih francuskih igrača vidjela se velika razlika između njih dvojice. Benzema je dočekan kao velika zvijezda, davao je autograma i pristao na nekoliko selfija, a potom je brže bolje sjeo u auto i otišao u hotel.

Oglasi

Prilikom dolaska svaki igrač je dobio i po buket cvijeća. No, dolazak Kantea nije bio ni približan onom Benzeminom.

Dok su se članovi Al Ittihada bavili s Jotom i snimali njegov video dobrodošlice na aerodrom je stigao i Kante, no koliko je on skroman pokazalo se i ovaj put.

Kantea skoro da niko nije odmah ni primijetio da je stigao, a za njega to nije bio problem. On ne voli da je u centru pažnje, te se na prvu uklopio s ostatkom fanova koji su čekali na aerodromu, a tek nakon nekoliko minuta shvatili su da je to Kante.

On i Jota su se upoznali i popričali, te čak popili i po kafu, dok je Benzema već tada bio u hotelu i nije se zadržavao uopšte dugo na aerodromu.

Kanteu javni život uopšte nije važan, a koliko je skroman vidjelo se i ovaj put. Boravak u S. Arabiji će mu sigurno goditi, a ponajviše zbog vjere koja mu je inače na prvom mjestu.

S druge strane, Benzemi ni u Džedi neće biti tako lako jer je jasno da je on najveća zvijezda Al Ittihada, no s takvim pritiskom je itekako navikao da se nosi igrajući za jedan od najvećih svjetskih klubova - Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi