Možda je i tako bolje: Izvršni direktor Juventusa večeras potvrdio konačnu odluku o Dybali

Napušta klub na ljeto

Možda je i tako bolje: Izvršni direktor Juventusa večeras potvrdio konačnu odluku o Dybali

E. Škorić

Izvršni direktor Juventusa Maurizio Arrivabene večeras je potvrdio da je Juventus donio konačnu odluku o Paulu Dybali.

Dybala u junu postaje slobodan igrač i njemu ugovor neće biti produžen, što znači da će 28-godišnjak na kraju sezone napustiti Juventus.

“Najvažnija promjena je da Juventus nije obnovio ugovor Paulom Dybalom. Niko nikada nije dovodio Paulovu sposobnost u pitanje, ali trebalo je razmotriti sve druge parametre i financijska pitanja. Odlučili smo se u januaru da ne produžimo saradnju. Juventusu bi bilo lako dati nisku ponudu, no to ne bi bilo pošteno prema igraču", rekao je Arrivabene večeras u jednom intervjuu.

28-godišnji Dybala sada ima nekoliko mjeseci da planira svoju budućnost prije odlaska iz Torina, gdje je proveo sedam godina.

Bio je u velikoj mjeri povezivan s prelaskom u Inter, ali se ne može isključiti ni transfer u Španiju ili Englesku, a klubovi poput Barcelone i Tottenhama također navodno žele njegov potpis.

Dybala je ove sezone postigao 13 golova i pružio šest asistencija u 29 nastupa u svim takmičenjima. Smatra se jednim od ključnih igrača Stare dame, ali sada je već jasno da odlazi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Juventus je stigao iz Palerma na ljeto 2015. godine za čak 32 miliona eura i za torinski tim je odigrao 283 meča i postigao 113 golova.

Inače, navodi se da je Dybala tražio najmanje devet miliona, dok mu je Juventus bio spreman u novi ugovor ponuditi sedam miliona eura platu po sezoni.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Sretno gdje god, Juve treba igrače protiv klubova u LP a ne protiv salernitane
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi