Dybala htio potpisati novi ugovor, a onda je vidio da je Juventus promijenio neke stvari

Dali su mu ultimatum

Dybala htio potpisati novi ugovor, a onda je vidio da je Juventus promijenio neke stvari

Endin Čaušević

Juventus i Paulo Dybala nedavno su postigli dogovor oko novog ugovora, ali stvari su se ponovo zakomplikovale.

Dybala sa Starom damom ima ugovor do kraja ove sezone i bio je odlučan da želi ostati u Juventusu, te je bez većih problema uspio postići dogovor oko novog ugovora.

Argentinski napadač je trebao potpisati ugovor do ljeta 2026. godine prema kojem bi zarađivao osam miliona eura godišnje i plus dva miliona eura kroz razne bonuse.

Dybala je s čelnicima Juventusa postigao usmeni dogovor i ostalo je samo da potpiše ugovor, ali je onda došlo do neočekivanog preokreta. Iz Juventusa su se predomislili i traže promjene nekoliko stavki u ugovoru.

Čelnici Stare dame traže od Dybale da pristane na manju fiksnu platu koja bi bila nadoknađena ukoliko ostvari bonuse. U Juventusu su svjesni da je Dybala često van terena zbog povreda, te zbog toga žele da smanje njegovu fiksnu platu, ali i trajanje ugovora s pet na tri godine.

Ostatak novca kroz bonuse bi ponovo išao na ukupnu cifru od 10 miliona eura, ali većinu bonusa Argentinac mora da ostvari na terenu i u slučaju učestalih povreda to neće biti baš moguće.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zbog toga u Juventusu žele da Dybala ima fiksnu platu od šest miliona eura godišnje, te bonuse od četiri miliona eura.

Također, poručili su mu da pregovora oko toga nema i da je to njihova konačna ponuda, a ukoliko ju Dybala odbije moći će na ljeto kao slobodan igrač da napusti Juventus.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Dodji nam u najbolji klub na svijetu.Real M je vrh is san svakog fudbalera.Hala Madrid
3 9
Marco_Materazzi
Joj ciganije od kluba, dogovorili se sa njim na pet godina i to ne znam kako je pristao na samo 8 miliona godisnje i kad je igrac pristao na tu ponudu sad mu nude manje kakav cirkus od kluba
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi