Dybala ima jako skromnu otkupnu klauzulu, do kraja mjeseca ga može kupiti ko god poželi!

Ispod svake cijene

Dybala ima jako skromnu otkupnu klauzulu, do kraja mjeseca ga može kupiti ko god poželi!

E. Škorić

Dvadesetdeveotogidšnji Paulo Dybala može da napusti Romu tokom januara, samo šest mjeseci nakon što je došao iz Juventusa.

Kada je potpisao za Romu, Dybala je dobio otkupnu klauzulu od 20 miliona eura. Međutim, mediji u Italiji tvrde da je taj iznos postavljen samo za ostale klubove u italijanskom prvenstvu.

Svi drugi imaju mogućnost da Dybalu dovedu za samo 12 miliona eura. S obzirom na kvalitete igrača i činjenicu da je njegova tržišna vrijednost postavljena na više od 30 miliona eura, to dođe kao dobar popust.

Svojevremeno je Dybala u drugoj polovici 2018. godine, dok je još igrao za Juventus, vrijedio čak 110 miliona eura.

Inače, Roma ima mogućnost da poništi tu klauzulu iz igračevog ugovora. Da bi to napravila, mora da mu poveća platu na šest miliona eura, umjesto dosadašnjih četiri miliona.

Dybala je krajem prošle godine postao prvak svijeta s Argentinom, a u Romu kod Josea Mourinha je prethodno došao sa namjerom da na neki način oživi svoju karijeru.

Godinama je igrao u Juventusu, ali u posljednje vrijeme bio je izvan forme. U tekućoj sezoni je odigrao devet utakmica u Seriji A i postigao je pet golova uz dvije asistencije.

Zbog povrede je propustio dobar dio sezone, ali za ono vremena što je bio na terenu, Mourinho je svakako prezadovoljan njegovom ulogom na Olimpicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prvenstvo u Italiji nastavlja se sutra, a Roma će ugostiti Bolognu od 16:30 sati.

Argentinac ima ugovor s Romom do ljeta 2025. godine, ali u Rimu su svi zabrinuti da će danas ili sutra neko aktivirati klauzulu i za malo novca dobiti sjajnog ofanzivca. Posebno sada kada su u medijima izašli ti podaci koji nisu bili javno dostupni.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi