Fudbal od ere Ronaldinha ne pamti veličanstveniji prijem lopte, reakcija De Rossija sve govori!

Magija Paula Dybale na Olimpicu

Fudbal od ere Ronaldinha ne pamti veličanstveniji prijem lopte, reakcija De Rossija sve govori!

E. Čaušević

Pravu dramu gledali smo sinoć u Rimu gdje su igrali Roma i Feyenoord, a nakon penala Vučica je prošla u osminu finala Evropske lige. Vidjeli smo nekoliko sjajnih poteza, ali sve je palo u drugi plan kada je Paulo Dybala na nestvaran način primio loptu i podsjetio na legendarnog Ronaldinha.

U prvoj utakmici ovih klubova koja se igrala prošle sedmice u Nizozemskoj rezultat je bio 1:1, a isti taj rezultat bio je i sinoć na semaforu nakon 120 minuta utakmice.

Feyenoord je poveo već u petoj minuti kada je Gimenez utišao navijače Rome, ali samo deset minuta kasnije domaći su poravnali na 1:1. El Shaarawy je bio asistent, a pogodak za Romu zabio je Pellegrini.

Nakon što nije bilo golova ni u produžecima putnika u osminu finala saznali smo nakon penala gdje je Roma bila uspješnija, te se uspjela plasirati u narednu fazu Evropske lige.

Na rimskom Olimpicu vidjeli smo zaista pregršt sjajnih poteza, no sve je palo u drugi plan kada je Paulo Dybala izveo svoju magiju.

Oglasi

Igrala se 29. minuta utakmice kada je jedan od igrača Roma ispucao loptu visoko u zrak, te je na istu krenui upravo Dybala koji je na leđima imao jednog igrača gostujućeg tima.

Međutim, argentinski napadač uspio je na nestvaran način da primi loptu koja kao da se zalijepila za njegovu nogu što je izmamilo aplauze oduševljenih navijača na stadionu u Rimu, a i Daniele De Rossi je čak bio očaran potezom Dybale što je svojom reakcijom jasno pokazao.

Fantastičan prijem lopta Dybale možete da pogledate na OVOM LINKU.

Ovaj potez neodoljivo je podsjetio na legendarnog Ronaldinha koji je istu magiju izveo dok je svojevremeno igrao u dresu brazilskog Flamenga.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

I tada je Ronaldinho jednu dugu loptu primio kao da mu se zalijepila za desnu nogu, a sada je to isto ponovio i Dybala.

Inače, Roma je danas saznala protivnika u osmini finala Evropske lige jer je žrijeb odlučio da će igrati protiv

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Hahahahhaahha, a Zidane igrao sigurno GOLF ?? Debili male barce u transu ?
1 0
user1676286668
Čauš perverzije ostavi se ti sporta đe ti nama kakvog milfara i dronfulja ubaci to je tvoj sport...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi