Mourinho šokirao cijelu Argentinu zbog Dybale: "Nisam doktor, ali..."

Povrijedio se dok je izvodio penal

Mourinho šokirao cijelu Argentinu zbog Dybale: "Nisam doktor, ali..."

Endin Čaušević

Paulo Dybala zadobio je sinoć povredu kada je izveo penal iz kojeg je zabio gol za pobjedu Rome protiv Leccea.

Roma je uspjela uz dosta muke sinoć na Olimpicu da pobijedi Lecce sa 2:1 iako je gostujući tim veći dio utakmice igrao s igračem manje.

Vučica je do pobjede stigla u 48. minuti meča kada je sudija svirao penal za domaće nakon prekršaja nad Abrahamom, a siguran s bijele tačke bio je Dybala za konačnih 2:1.

Međutim, Dybala se prilikom izvođenja penala povrijedio i osjetio je bol u butini lijeve noge jer je očito na nezgodan način udario loptu, te je odmah pokazao da nešto nije u redu.

Argentinac nije ni proslavio gol kako treba i nekoliko sekundi kasnije zatražio je izmjenu, a umjesto njega na teren je ušao Nemanja Matić.

Odmah je bilo jasno da je povreda Dybale ozbiljnije prirode, a to je nakon utakmice potvrdio i Jose Mourinho. On je priznao da situacija ne djeluje dobro i da bi Dybalu mogla čekati duža pauza.

To je posebno zabrinulo javnost u Argentini jer Dybala prema svemu sudeći neće moći igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Loše je, ali ustvari čak mislim da je i dosta lošije nego što sada izgleda. Nisam doktor, ali prema mome iskustvu i razgovoru s Paulom teško da ćemo ga vidjeti na terenu do kraja ove godine", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dybala će danas odraditi dodatne preglede nakon čega bi se trebala znati težina povrede, ali i koliko će argentinski napadač odustvovati s terena.

Mourinho je poručio da nije optimista jer situacija uopšte ne izgleda dobro i prema njegovoj procjeni Dybala će se na teren vratiti tek 2023. godine što znači da će gotovo sigurno propustiti Mundijal.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
Pocelo je.... dugo je izdrzao da se ne povrijedi...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti