Priča o Dybali i crvenom Ferrariju: Starijem saigraču je očitao životnu lekciju

Iz dana dok su obojica igrali u Juventusu

Priča o Dybali i crvenom Ferrariju: Starijem saigraču je očitao životnu lekciju

Edmir Škorić

Nakon osvojenog naslova Svjetskog prvenstva, anegdota o argentinskom nogometašu Paulu Dybali obišla je društvene mreže i postala aktuelna.

Anegdota o Dybali postala je viralna u posljednjih nekoliko sati nakon što je nogometaš postao svjetski prvak s argentinskom reprezentacijom. Njegov bivši saigrač iz Juventusa, Venezuelanac Tomas Rincon, ukratko se osvrnuo na životnu poduku koju mu je Dybala dao dok su bili zajedno.

Sve se dogodilo 2017. godine. Rincon, koji je imao dvije sjajne sezone u Genovi, stigao je u Torino i iskoristio priliku da kupi Ferrari. Kada je sa svojim luksuznim automobilom stigao u klub, susreo je mladog Dybalu koji ga je, unatoč 21 godini koliko je tada imao, natjerao na razmišljanje životnom lekcijom.

“Cijeli život sam volio Ferrarije i rekao sam sebi, ako jednog dana potpišem ugovor s jednom od važnih ekipa na svijetu, npr. Real Madrid, Barcelona, Manchester, Juventus, Milan, odmah ću otići da kupim Ferrari. To mora da bude nagrada za moj uspjeh", ispričao je Rincon.

Dybala u društvu bivšeg saigrača i prijatelja Rincona

Kasnije je Venezuelanac priznao da je uspio ispuniti taj san kada je prešao u Juventus: "Više od materijalne stvari, vidio sam to kao ostvareni san, i svaki put kad sam ga vidio kako stoji tamo, rekao bih sebi: 'Uspio sam'".

Sve dok jednog dana, kada je sa svojim Ferrarijem stigao na trening u La Vecchia Signora, nije naletio na Dybalu. Parkirao je, potom izašao iz svog “lijepog sportskog automobila” i počeo hvaliti Ferrari.

Oglasi

“Dao sam Paulu ključ, on ga je upalio, počeo da vozi i nastavio sam ga gledati, jer je Dybala u Juventusu već bio glavna zvijezda, možda igrač koji je najviše zaradio. Onda samu mu rekao: 'Šta čekaš? Kada ćeš ga kupiti?', rekao je Rincon.

Stigao je odgovor koji ga je zatekao i stavio na razmišljanje. "Doći će i moje vrijeme. Kako ću se ja ovdje predstaviti s Ferrarijem u 21. godini, posebno pored igrača kao što su Gigi Buffon, Dani Alves, koji su osvajali svjetska prvenstva, koji su osvajali Ligu prvaka, a ja sam daleko od toga, niko i ništa. Ne mogu si priuštiti da se pojavim s Ferrarijem, ne bi bilo u redu", odgovorio mu je Dybala.

Rincon priznaje da su ga te Dybaline riječi ostavile bez teksta. "Pomislio sam, ovaj dječak je nefvjerovatan, poseban, ima veliko srce".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rincon je dodao da i danas ima jako dobru vezu s Dybalom i da su jako dobri prijatelji, dodavši da je on skromna i dobrodušna osoba koja mu je ostavila ovu veliku lekciju za koju se nada da će je mladi naučiti.

Dybala je trenutno u Romu kod Josea Mourinha, dok je Rincon prošle godine potpisao za Sampdoriju. Prethodno je bio u Torinu, a u Njemačkoj je igrao za HSV. Karijeru je započeo u Zamori u rodnoj Venezueli.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi