Nikad tužnija press konferencija u Juventusu

Sve je zatekla vijest o smrti Viallija

Nikad tužnija press konferencija u Juventusu

E. Škorić

U Juventusu je jutros održana press konferencija na kojoj je trener Max Allegri namjeravao govoriti o predstojećem duelu sa Udineseom, ali je ista počela minutom šutnje, dok su svi prisutni djelovali jako tužno zbog vijesti koje su stigle iz Londona.

Jutros je svijet napustila još jedna istinska nogometna legenda. Gianluca Vialli preminuo je u petak u 58. godini života, nakon što je izgubio bitku protiv raka gušterače.

Vialli je bio nekadašnji igrač Juventusa, iz kojeg je kasnije otišao u Cheslea, a u Torinu mu nikada neće zaboraviti stvari koje je radio u dresu Stare dame.

Allegri i svi prisutni odali su Vialliju počast minutom šutnje prije početka presice najavljene za duel s Udineseom, koji je na programu sutra od 18 sati.

"Imao sam zadovoljstvo upoznati Viallija, toliko je dao nogometu i Juventusu. Molimo, odajmo minutu šutnje na njegovu uspomenu", rekao je Massimiliano Allegri.

Juve duel 17. kola dočekuje u dobroj formi jer je u utorak pobijedio Cremonese sa 1:0 i nastavio svoj niz pobjeda, te je sada treći na tabeli sa 34 boda.

Vialli je za Juventus igrao četiri godine između 1992. i 1996. godine. Kupljen je od Sampdorije s kojom je osvojio naslov 1991. godine za 16,5 miliona eura. U to vrijeme je to bila enormna svota.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S Juventusom je Gianluca Vialli osvojio Kup UEFA 1993., naslov, Kup i Superkup 1995. te Ligu prvaka 1996. godine.

Bez ikakve sumnje odaće mu se počast i sutra pred mečeve Serije A.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi