Džeko i društvo večeras spašavaju Fonsecu
Foto - EPA

Jedna od posljednjih šansi treneru Rome

Džeko i društvo večeras spašavaju Fonsecu

Midhat Šljivak

Ekipa Rome večeras na Olimpicu igra veoma važan meč u četvrtfinalu Evropske lige protiv Ajaxa iz Amsterdama.

Vučica iz prvog meča donosi prednost od 2:1, ali Kopljanici su uvijek izuzetno opasni i nema dileme da će i večeras nizozemski šampion igrati na pobjedu.

Za trenera Rome Paula Fonsecu utakmice do kraja sezone u Evropskoj ligi su izuzetno značajne, jer ga samo plasman u Ligi prvaka ostavlja na klupi ovog tima.

Po ugovoru kojeg portugalski stručnjak ima sa Romom, njegov ugovor se automatski produžava za još jednu sezonu ako ekipu odvede u eltitno evropsko takmičenje, a osvajanje Evropske lige je vjerovatno jedina šansa za plasman u Ligu prvaka.

Nerealno je očekivati da će Roma kroz prvenstvo uspjeti da dođe do mjesta među četiri najbolje ekipe. Vučica je tek sedma na tabeli i zaostaju sedam bodova za Atalantom koja drži četvrto mjesto.

To je za Fonsecu ozbiljan problem. Nije realno da se za plasman u Ligu prvaka bori kroz prvenstvo, iako kakve-takve šanse još postoje, pa će Roma sve karte baciti na osvajanje Evropske lige.

Oglasi

Za Fonsecu je dakle svaki naredni meč, počevši sa večerašnjim, biti ili ne biti, a vidjet ćemo hoće li ga Edin Džeko i društvo obradovati ili će već večeras završiti njegova era na klupi rimskog kluba.

Italijanski mediji nisu baš uvjereni da će Fonseca uspjeti u svom cilju. Oni već uveliko špelkulišu o novom treneru, a navodno je rukovodstvo kluba već razgovaralo sa Maxom Allegrijem i Maurziom Sarrijem.

Portugalski stručnjak na klupi Rome je od 2019. godine. Ekipu je vodio u 91 utakmici i upisao je 50 pobjeda, 22 poraza i 19 neriješenih rezultata.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U karijeri je uglavnom vodio portugalske klubove među kojima su Porto, Pacos de Ferreira i Braga, a tri godine je radio u Shakhtaru iz Donetska.

Mozzart vidi Ajax kao blagog favorita u ovom meču. Kvote na oba tima su jako primamljive, a prognozu meča ostavite OVDJE.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

manijacci8787
Zao mi je rome ali bi volio ds izgube, samo zbog ovog fonsece koji nema postovanja prema dzeki..Covjek je odbio tolike klubove zbog ljubavi prema Romi i tako mu vracaju..Dzeko bjezi iz ovog kluba sutnuli su de rossija i totija tako ce i tebe
1 0
Zgembic
Dzeko ce ga spasavat ko Begovica:))
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi