Tužilac zatražio ogromne kazne za Juventus i Napoli
Foto - EPA

Zbog malverzacija prilikom transfera

Tužilac zatražio ogromne kazne za Juventus i Napoli

M. Šljivak

Italijansko tužilaštvo zatražilo je ogromne novčane kazne i suspenzije čelnih ljudi Juventusa i Napolija u procesu koji se vodi zbog optužbe da su ovi klubovi lažno prikazivali finansijske podatke prilikom transfera.

Juventus i Napoli našli su se pod istragom državnih organa zbog sumnjivih poslovanja. Optužbe su da su lažno prikazivali cifre od transfera i protiv ovih klubova je počeo postupak na sudu.

Na prvom saslušanju federalni tužioc zatražio je ogromne finansijske kazne za klubove, te suspenzije za njihove rukovodioce.

Kako navodi Gazzetta dello Sport, tužilac je zatražio kaznu od 800.000 za Juventus, kao i suspenzije za Andreu Agnellija (godinu dana), Federica Cherubinija (šest mjeseci i 20 dana), te Pavela Nedveda i Maurizija Arrivabaene (osam mjeseci).

Također, zatražena je i suspenzija za nekadašnjeg sportskog direktora Bianconera Fabija Paraticija i to od 16 mjeseci i 10 dana. Paratici je trenutno zaposlen u Tottenhamu.

S druge strane za Napoli je zatražena kazna od 329.000 eura, suspenzija od 11 mjeseci i pet dana za predsjednika kluba Aurelija De Laurentiisa, kao i suspenzije iz fudbala za njegovu porodicu.

Oglasi

Za gospođu De Laurentiis te njegovu kćer i sina zatražena je suspenzija od šest mjeseci i 10 dana, kao i kazna od devet mjeseci i 15 dana za izvršnog direktora kluba Andreu Chiavellija.

Također, pored ova dva kluba zatražene su novčane kazne za Genou, Sampdoriju i Empoli. Genoi prijeti kazna od 320.000 eura.

Za Sampdoriju se traži kazna od 195.000 eura, a za Empoli 42.000 eura uz suspenziju predsjednika Fabrizija Corsija od 22 mjeseca i 15 dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Proces protiv ovih klubova bit će nastavljen u narednom periodu i ostaje nam da vidimo šta će sud na kraju odlučiti.

Ranije se spominjala mogućnost i izbacivanja klubova iz Serije A, ali to se očigledno neće desiti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pazzo_13
Ko u cemu ,ovaj Juventus stalno u nekim u malverzacijama ccc
4 2
vence
Kakve malverzacije? Pa to svi rade.. Isto ovo... Je li fkt neko misli da kapiten Manchestera vrijedi 80miliona, Neymar 220, vVahovic 80, Pjanic 60 il Arthur 70 za koliko su prodati? Ne postoji zakon o formiranju cijena.. A fuzioci upoređivali sa trasfermarktom.. Hahaha.. Mogu im ga podojkiti slobodno
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi