Pecelj: Zadovoljan sam u Rudaru, ali naravno da imam ambicije da idem naprijed

Mladi bek lidera Prve lige RS

Pecelj: Zadovoljan sam u Rudaru, ali naravno da imam ambicije da idem naprijed

E. Škorić

Ljubiša Pecelj (24) ima želju da sa prijedorskim Rudarom okonča sezonu na prvom mjestu i izbori plasman u Premijer ligu BiH.

Pecelj je standardan član tima iz Prijedora i svojim dobrim igrama uveliko je pomogao Rudaru da prvi dio sezone završi na prvom mjestu u Prvoj ligi Republike Srpske.

"Igramo dobro i zasluženo smo prvi na tabeli, mada neće biti lako ostati na toj poziciji. Rudar ima dobar kolektiv, pokušavamo da u svakom meču damo sve od sebe i da pobjeđujemo i nije slučajno da smo trenutno lideri u Prvoj ligi RS", kazao je Pecelj za SportSport.ba.

Nije tajna od koga prijeti najveća opasnost kada je u pitanju borba za Premijer ligu.

"Pa mislim da je Zvijezda 09 glavni favorit i čeka nas žestoka borba za to prvo mjesto. Imamo sada dva boda prednosti, ali Zvijezda 09 se stalno pojačava i iskazuje visoke ambicije. Ne plašimo se, mi znamo koliko možemo", ističe Pecelj.

Ovaj lijevi bek je ponikao u Trebinju, igrao je prije Rudara za Čapljinu, pa nam je objasnio razliku između FBiH i RS lige.

"Mislim da je u ovom trenutku Prva liga FBiH ipak malo kvalitetnija i da ima više kvalitetnijih timova. Postoje određene razlike, ali u suštini to je to - ako igrate dobro, onda vam je najmanje bitno u kojoj ste ligi".

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Obzirom da je standardan član prijedorskog sastava i da je imao tri asitsencije uz jedan gol na 14 nastupa, što je za defanzivca itekako pristojna statistika, nije čudo da je zapao za oko određenim klubovima iz Premijer lige.

"Sretan sam u Rudaru, ovdje sve štima, ali naravno da je moj cilj da idem dalje i guram naprijed. Premijer liga ne bi bila loša, no vidjet ćemo kako će se stvari odvijati u budućnosti. Najbitnije mi je da ostanem čvrsto na zemlji i da dajem sve od sebe u dresu Rudara", tvrdi mladi Pecelj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi