Pedri na čudesan način spasio gol Barcelone, a onda se u punoj brzini zakucao u stativu

Oduševio navijače katalonskog kluba

Pedri na čudesan način spasio gol Barcelone, a onda se u punoj brzini zakucao u stativu

Endin Čaušević

Barcelona je pred početak ove sezone dovela Pedrija iz Las Palmasa što je bilo iznenađenje za sve.

Pedri je stigao u Barcelonu kao pojačanje u veznom redu, ali se nije očekivalo da će imati neku zapaženu ulogu u svojoj prvoj sezoni. No, ovaj 18-godišnjak je sve oduševio svojim igrama i maksimalno je iskoristio šansu koju je dobio.

I sinoć je Pedri bio jedan od najboljih na terenu protiv Real Sociedada, te je nakon utakmice dobio sjajne pohvale od navijača.

No, jedan potez je posebno oduševio javnost. On se desio sredinom drugog poluvremena kada je Pedri na nevjerovatan način spasio gol Barcelone kod rezultata 2:1 i rizikovao je težu povredu jer se zakucao u sastivu.

U šansi je bio Isak koji je bio sam ispred Ter Stegena, ali se tu odjednom pojavio Pedri koji je u posljednji trenutak izbio loptu ispred napadača Sociedada. Zbog toga je dobio nevjerovatne pohvale na društvenim mrežama.

[twitter]https://twitter.com/MashoodSha3/status/1339467408977883136[/twitter]

"Bio sam u Realu na probi i hvala osobi koja je rekla da nisam dovoljno dobar za njih"

Poznato je da je Pedri bio i na probi u Real Madridu svojevremeno, ali mu u kraljevskom klubu nisu ponudili ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nekoliko godina kasnije stigao je u Barcelonu, te se odlučio zahvaliti osobi koja mu je rekla da nije dovoljno dobar da bude član kraljevskog kluba.

"Svima je poznato da sam svojevremeno bio na probi u madridskom Realu. Ovom prilikom bih se želio zahvaliti osobi koja je rekla da nisam dovoljno dobar za Real, jer sada igram za klub o kojem sam oduvijek sanjao. Bilo bi mi jako čudno da sam završio u Realu i da sam morao nositi njihov dres. Navijač sam Barcelone praktički od rođenja", rekao je Pedri.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi