Barcelona bez jednog od najboljih u nedjelju protiv Real Madrida

Pedri definitivno otpao

Barcelona bez jednog od najboljih u nedjelju protiv Real Madrida

E. Škorić

Jedan od ponajboljih igrača Barcelone, Pedri, propustiće nadolazeći veliki španski derbi protiv Real Madrida.

Pedri se trudio da bude spreman za novi El Clasico, no Mundo Deportivo je objavio da reprezentativac Španije nije mogao da odradi trening u petak do kraja. Napustio je trening sa vidno zabrinutim licem, te ga u nedjelju neće biti u sastavu Barcelone.

Bez sumnje, težak udarac za Xavija, koji će utakmicu morati planirati bez jednog od svojih najvažnijih igrača. A također i za samog Pedrija, koji je trebao dobiti ljekarski otpust, nakon više od mjesec dana pauze zbog povrede bedra.

Pedri će propustiti i utakmice Španije u martu, a nada se da će se oporaviti i biti potpuno spreman do 5. aprila, kada će Barca i Real igrati uzvratnu utakmicu polufinala Kupa.

Očekivalo se da će se Xavi vratiti svom sustavu s četiri igrača na sredini terena koji je bio tako učinkovit protiv Real Madrida u januarskoj pobjedi 3:1 u finalu španskog superkupa u Rijadu, ali su mu planovi propali.

U Pedrijevom odsustvu, Barca je izgubila dvije utakmice - jednu u La Ligi protiv Almerije i drugu u Manchester Unitedu nakon koje su ispali iz Evorpske lige i očito joj je nedostajao utjecaj playmakera u napadačkom veznom redu.

Na njegovo mjesto vjerovatno će uskočiti Franck Kessie što znači da bi se Xavi još uvijek mogao odlučiti za četiri veznjaka ili postaviti 4-3-3 koji bi mogao uključivati Ferrana Torresa na lijevom krilu.

Sigurno je da će večeras na zvaničnoj press konferenciji Xavi govoriti o problemima Pedrija i kakve planove ima sada sa timom, te na koji način namjerava pokriti odsutnog veznjaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nije Pedri jedini izostanak, problema ima i Carlo Ancelotti s druge strane, no niko sada nema nikakvu potrebu za kukanjem, pošto već za dva dana igraju meč u kojem nema alibija za slabu partiju i eventualni poraz.

Podsjetimo da Barcelona ima devet bodova prednosti nad Realom i mnogi smatraju da će biti dovoljno i da ne izgubi da na neki način ovjeri naslov prvaka Španije, ali Xavijeva ekipa svakako želi sva tri boda pred svojim navijačima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Neki sudija se povrijedio?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi