Peh za pehom za sjajnog štopera: Baš kad treba da zaigra, povrijedi se

Ljetos stigao u Milan

Peh za pehom za sjajnog štopera: Baš kad treba da zaigra, povrijedi se

Admin Čaušević

U transferu vrijednom 35 miliona eura na San Siro je iz Juventusa stigao odlični štoper Mattia Caldara, dok su Rossoneri Staroj dami prodali Leonarda Bonuccija.

Caldara je ove sezone trebao biti vođa odbrane velikana sa San Sira, ali veliki problemi s povredama učinile su da na terenu ne provede ni minut u utakmicama Serije A.

U prvom dijelu sezone je upisati svega dva nastupa. Za Rossonere je igrao u Evropa ligi, dok je nosio i dres reprezentacije Italije protiv Portugala u Ligi nacija.

Očekivalo se da Caldara zaigara u finišu sezone, međutim na današnjem treningu zadobio je novu povredu, tačnije osjetio je bol u koljenu.

U Milanu nisu željeli ništa prepustiti slučaju te će sutra morati obaviti pregled kako bi se ustanovio intenzitet povrede.

Gatusso se nadao da će moći na 24-godišnjaka računati u duelu protiv Bologne, međutim današnji odlazak na štakama iz Milanella jasan je znak da je sezona za ovog igrača završena.

Karijera u Milanu za Caldaru je počela s nizom pehova. U septembru je debitovao za Rossonere tokom meča protiv Evropske lige, ali je zamijenjen zbog povrede mišića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na teren se trebao vratiti u septembru, ali je zbog ahilove tetive mograo na dužu pauzu. Posljednji nastup imao je prošle sedmice u duelu Kupa Italije protiv Lazija.

Inače, Caldara je jedan od najtalentovanijih italijanskih igrača. Odlične igre u dresu Atalante su ga dovele do transfera u Juventus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi