Chielliniju teško pao odlazak Caldare: Dečko je žrtva Ronaldovog dolaska

Žao mu što je otišao mladi Caldara

Chielliniju teško pao odlazak Caldare: Dečko je žrtva Ronaldovog dolaska

E. Škorić

Giorgio Chiellini smatra da je Cristiano Ronaldo krivac što je Mattia Caldara otišao u Milan.

Chiellini je svjestan da je Juve bio primoran da proda nekoga, nakon što je za 100 miliona eura kupio Ronalda. Žrtve su očigledno Gonzalo Higuain i Mattia Caldara, koji su završili u Milanu.

Iako se nadao da će dobiti šansu u Juventusu poslije dvogodišnje posudbe u Atalanti, talentovani stoper Caldara morao je u zamjenu za Bonuccija otići u San Siro.

"Bio je igrač koji je ovdje dobro radio. Imao je sve što treba da ima kvalitetan stoper koji nastupa za Juventus. Razumijem ipak da je bila situacija takva da je bilo teško odbiti transfer. Teškog srca je Juve morao da ga proda", kazao je Chiellini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sve je bilo spremno za Caldaru, ali dinamika tržišta transfera je posebna i dolazak Ronalda morao je donijeti neke žrtve. Nažalost, Mattia je došao u tu situaciju. Žao mi je zbog Juventusa, Caldara je zaista bio dobar dečko i mogao je snama ostati dugi niz godina. On je posebno dobar i izvan terena, trudit ću se da mu pomognem čak i ako nije naš igrač", poručio je iskusni Chiellini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi