Pejić promašio prolaz Kukesija, Sušićev Sheriff ide dalje
Foto: EPA

Sheriff Tiraspol u trećem pretkolu Lige prvaka

Pejić promašio prolaz Kukesija, Sušićev Sheriff ide dalje

Albanski Kukesi je bio veoma blizu plasmana u treće pretkolo Lige prvaka, međutim dalje ipak ide moldavski Sheriff Tiraspol.

Sheriff je stigao u Elbasan kako bi odbranio prednost od 1:0 iz Moldavije, ipak susret je počeo odlično za Kukesi.

Prvo Emini u 35. minuti nakon odličnog driblinga u kaznenom prostorom vara glolmana Sheriffa i donosi prednost svojoj ekipi.

Na 2:0 povisuje Pero Pejić u samom finišu prvog poluvremena, te je izgledalo da je Kukesi na pragu plasmana u treće pretkolo.

Ipak, Bayala smanjuje na 2:1 u 56. minuti, ali veliku glupost pravi fudbaler Sheriffa, De Nooijer, koji u 77. minuti dobija drugi žuti karton, pa mu sudija pokazuje put u svlačionicu.

U 81. minuti Kukesi je imao veliku priliku da povisi na 3:1 i praktično osigura prolaz u narednu rundu takmičenja. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, golman Mikulić sjajno brani Pejićev udarac sa bijele tačke, pa Sheriff zbog gola u gostima prolazi u treće pretkolo Lige prvaka.

Povremeni bh. reprezentativac Mateo Sušić, inače kapiten Sheriffa, za svoj ekipu je odigrao svih 90. minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi