Pelle se više neće vraćati u reprezentaciju?

Nakon izbacivanja iz tima

Pelle se više neće vraćati u reprezentaciju?

Italijanski napadač Graziano Pelle je vjerovatno završio svoju reprezentativnu karijeru.

Bivši fudbaler Southamptona, a danas Shandog Luenenga, je jučer izbačen iz reprezentacije nakon što je prethodno pokazao nepoštivanje prema selektoru Giampieru Venturi.

Prilikom napuštanja terena u 55. minuti utakmice protiv Španije, Pelle se odbio rukovati sa Venturom a to je rezultiralo izbacivanjem iz ekipe za predstojeću utakmicu protiv Makedonije u Skoplju. Pelle se već vratio u Kinu, a cijeli slučaj prokomentarisao je italijanski timski menadžer Lele Oriali.

"Pelleovo ponašanje je bilo neprihvatljivo i bili smo prisiljeni reagovati. Odluku o izbacivanju iz reprezentacije su donijeli selektor i Savez zajedno", riječi su Orialija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Neki izvori govore da se Graziano Pelle više neće vraćati u reprezentaciju, što zbog narušavanja discipline, što iz razloga što sve više italijanskih napadača širom Evrope kuca na vrata A selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi