Penala nikad previše: Preokret Fenerbahčea za pobjedu na otvaranju sezone

Superliga

Penala nikad previše: Preokret Fenerbahčea za pobjedu na otvaranju sezone

M. Šljivak

Fenerbahče je kao gost pobijedio Rizerspor sa 2:1 u susretu 1. kola turske Super lige.


U dosta zanimljivoj utakmici gosti su do trijumfa stigli pogotkom sa penala u 86. minuti, a do 76. su imali rezultatski zaostatak.

U prvom poluvremenu nekoliko dobrih šansi na obje strane. Erkin je promašio penal za goste u 32. minuti, domaći su imali zicer kojeg nisu iskoristili i na odmor se otišlo bez golova.

Ipak, u nastavku smo vidjeli pogotke. Škoda je u 59. minuti sjajno pogodio za vodstvo Rizespora od 1:0, a ovaj rezultat se na semaforu zadržao sve do 76. minute.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na 1:1 poravnava Gonul u 76. minuti, a deset minuta kasnije novi penal za goste. Ovog puta je Sosa precizan za pobjedu Fenera na otvaranju sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi