Penale nije ni gledao: Svi igrači Napolija su slavili trofej, ali jedan je jecao u suzama

Kraj jedne ere

Penale nije ni gledao: Svi igrači Napolija su slavili trofej, ali jedan je jecao u suzama

A. Čaušević

Kada je Arkadiusz Milik svoj penal pretvorio u gol slavlje je moglo početi. Napoli je po šesti put osvojio Kup Italije. 

Svi igrači Napolija zajedno sa trenerom Gennarom Gattusom su slavili ovaj veliki uspjeh s obzirom na dešavanja tokom sezone. Međutim, jednom i nije bilo do slavlja.

Jose Callejon je pao na koljena i počeo da plača kao malo dijete, svjestan da je došao kraj jedne ere. Nakon sedam godina Španac će napustiti Napoli.

Callejon uopšte nije želio da gleda penale, sajao je okrenut leđima i čekao je njiohvu reakciju. Nakon što je sve uspješno završeno pao je na koljena i briznuo u plač.

Iskusni krilni fudbaler je u dresu Napolija do sada odigrao 338 utakmica. Nije mu falilo golova (80), ali ni asistencija (77). Zabio je 62 puta u Seriji A što je rekord nekog Španca.

Callejonu je ostalo još deset dana do kraja ugovora. Navijači se zalažu za produženje, ali kontroverzni Aurelio De Laurentiis ima drugačije planove. Ako ništa pokušat će pronaći rješenje da se ugovor produži za još dva mjeseca.

Kako god završilo bit će to tužan oproštaj jer navijači neće imati priliku da se oprosti od fudbalera koji ih je toliko puta obradovao u prošlosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi