De Laurentiis otkrio: Prvo sam zvao Allegrija, on je bio vrlo iskren prema meni...

Predsjednik Napolija birao novog trenera

De Laurentiis otkrio: Prvo sam zvao Allegrija, on je bio vrlo iskren prema meni...

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis priznao je kako je prije dovođenja na klupu Genara Gattusa kontaktirao Maxa Allegrija. 

Napoli je početkom decembra prošle godine otpustio Carla Ancelottija i tražio je njegovu zamjenu.

U glavi De Laurentiisa bila su dva imena - Gattuso i Allegri.

Na kraju je ovaj prvi ozvaničen kao novi trener, a ostaje pitanje šta bi bilo da je Allegri pristao na pregovore. Ipak, nekadašji trener Milana i Juventusa bio je vrlo iskren s De Laurentiisom kada ga je ovaj nazvao.

"Htio sam razgovarati i sa Allegrijem i sa Gattusom. Prvo sam nazvao Allegrija, s kim imam odličan odnos godinama. Kada sam ga nazvao, on je bio vrlo iskren. Kazao mi je 'Aurelio, ja se odmaram, potrebno mi je to. Neću potpuno zatvoriti vrata jer ste napravili sjajan projekat i nas dvojica volimo jedan drugog, Ali, odlučio sam da šutim'".

"Nazvao sam Rina (Genaro Gattuso op. a.). Stigao je u Rim i evo nas sada tu gdje jesmo", dodao je De Laurentiis.

Podsjetimo, Napoli je prije dvije noći u Rimu osvojio prvi trofej poslije pet godina jer je pobijedio Juventus u finalu Kupa Italije. To je ujedno i prva trenerska titula za Gattusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Klubu sada slijedi povratak Serije A ali i revanš osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone početkom augusta. De Laurentiis vjeruje kako njegov tim ima šansu proći u četvrtfinale i zaigrati na 'Final eight' turniru u Lisabonu sredinom osmog mjeseca.

"Nemojte uzimati naše snove. Oni su motori života. Bit će sjajan šou u Barceloni. Mirni smo, uvjereni u naše mogućnosti i bolji će tim proći. Ali, četvrtfinale u Lisabonu je elektrificirajuće", dodaje predsjednik kluba sa San Paolo stadiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije