Penali presudili: Sociedad iznenadio Atletico Madrid

Poraz Atletica u Sociedadu

Penali presudili: Sociedad iznenadio Atletico Madrid

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Sociedada danas su na domaćem terenu priredili iznenađenje pobjedom protiv Atletico Madrda (2:0) u okviru 11. kola La Lige.

Real Sociedad je danas uspio da iznenadi ekipu Diega Simeonea i upiše nova tri boda. Domaća ekipa do prednosti je stigla na startu drugog poluvremena kada je precizan sa bijele tačke bio Carlos Vela. 

Gosti su nakon primljenog gola sve snage bacili u napad, te su pokušali odmah da se vrate u meč. Ipak, Sociedad je odlično branio svoj gol, a pitanje pobjednika riješeno je u 75. minuti kada je dosuđen novi penal za domaće. Ovaj put siguran izvođač bioo je Willian Jose koji je postavio konačnih 2:0.

Nakon 11 odigranih kola Atletico Madrid je trenutno na trećem mjestu sa 21 osvojenim bodom, dok je Real Sociedad šesti sa dva boda manje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 11. kolo:

Real Sociedad - Atletico Madrid 2:0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi