Penali su odavno noćna mora Gordog Albiona, ali sada engleski navijači mogu "odahnuti"

Southgate želi biti spreman za svaki scenarij

Penali su odavno noćna mora Gordog Albiona, ali sada engleski navijači mogu "odahnuti"

Selektor Gareth Southgate je dobro upoznat sa patnjama reprezentacije Engleske kada su u pitanju penal serije. Ipak, čini se da Gordi Albion u Rusiji ništa neće prepustiti slučaju.

Jedanaesterci su toliko puta koštali Gordi Albion na velikim takmičenjima, da navijači odavno gase TV prenose utakmica Engleske u kojima o pobjedniku odlučuje "penal lutrija" - uvjereni da njihovim miljenicima tu nema spasa.

Ipak, posljednja izjava golmana Engleske Jordana Pickforda je prouzrokovala oduševljenje među navijačima. Naime, čuvar mreže Evertona je otkrio da reprezentativci Engleske tokom priprema za predstojeći Mundijal intenzivno uvježbavaju izvođenje penala, pa čak i "sudbonosni" hod od centra igrališa do bijele tačke.

"Radimo na hodu od centra terena. Ne gledamo previše unaprijed, ali 'iza kulisa' radimo puno na tome da budemo spremni, da možemo na pravi način izvršiti zadatak... Nekada su penali čista sreća. Nekada samo morate izabrati stranu u koju ćete se baciti, pričekati i uraditi to. Ako stignete, stignete... Ako ne uspijete, postoji šansa da ćete odbraniti naredni. To je lutrija, ako odbranite par penala možete postati heroj, ali na golmanima nema puno pritiska", poručio je Pickford.

Iako Pickford smatra da u penal serijama preovladava element sreće, selektor Southgate se očigledno ne slaže sa takvim stajalištem s obzirom da engleski mediji prenose da nekadašnji trener Middlesbrougha smatra da njegovi izabranici "pod hitno" moraju postati bolji u penal serijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi