Guardiola u neviđenom izdanju nakon ispadanja: "Nisam ja ovdje da odgovaram šta Ancelotti..."

Real je bio boljim izvođenjem penala

Guardiola u neviđenom izdanju nakon ispadanja: "Nisam ja ovdje da odgovaram šta Ancelotti..."

Admin Čaušević

Pep Guardiola neće odbraniti Ligu prvaka. Prvi put u karijeri mu se desilo da iz elitnog takmičenja tri puta bude eliminisan od istog čovjeka - Carla Ancelottija. Real je stigao do polufinala i to boljim izvođenjem penala.

Bez obzira na možda i nezasluženo ispadanje kad se pogleda sve urađeno, Guardiola je u izjavama poslije utakmice ispao gospodin i još jednom pokazao koliko cijeni Real Madrid.

"Prije svega čestitke Real Madridu. Ne žalimo ni zbog čega što smo uradili, igrali smo izvrsno u svim dijelovima terena, ali nažalost nismo pobijedili."

"Kreirali smo šanse da prođemo dalje, ali u fudbalu se gleda postizanje golova. Hvala mojim igračima. Ovo poslovni rezultat. Oni su u polufinalu, a mi nismo."

"Erling Haaland i Kevin De Bruyne su tražili da izađu jer nisu mogli nastaviti. Da pobijedite Real morate biti na najvećem nivou. Danas to nije bilo dovoljno."

U izjavama poslije utakmice Guardiola je direktno poručio novinarima da neće odgovarati na pitanja o taktici Carla Ancelottija da parkira autobus.

Oglasi

"Nisam ovdje da odgovaram na pitanja šta je uradio Ancelotti", jasan je bio trofejni trener Manchester Cityja.

"Johan Cruyff je rekao da sreća ne postoji. Slažem se s njim. Boli ovakav poraz. Pokazali smo da možemo igrati protiv Reala. Šta smo mogli još da uradimo? Nemam više šta za reći?"

U razgovoru sa novinarima Guardiolu i njegovo ponašanje je komentarisao i Ancelotti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Guardiola nam je čestitao i poželio sreću. Bio je gospodin kao i uvijek", otkrio je trofejni trener Kraljeva.

Real će u polufinalu igrati protiv Bayerna, dok Cityju predstoji nastavak borbe za titulu prvaka Engleske i osvajanje FA Cupa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sejo1979
Nisu zaslusili da prodju dalje branili au se od kako su poveli jedna nula fakticki City igro vintorijw tesko ja dati gol kada 11 igraca stoji iznax svog sesnesterca svaka vam cast kapa do poda ne pobjedi uvjek bolji
3 7
BAJSJECAR1977
Čelava prevaro,nabaci još 6 milijardi,možda budeš dogurao do finala League cup-a?? Katalonska seronja
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi