Guardiola govorio o Chelseaju, navijači smatraju da zbija šale na njihov račun: "On nas za**bava"
Španski stručnjak oprezan pred dolazak Chelseaja na Etihad (Foto: EPA)

Hvalio Plavce

Guardiola govorio o Chelseaju, navijači smatraju da zbija šale na njihov račun: "On nas za**bava"

M. Šljivak

Manchester City u 25. kolu Premiershipa na Etihadu u subotu čeka Chelsea. Pred ovaj meč menadžer Građana Pep Guardiola pohvalno je govorio o londonskom timu, ali navijači tima sa Stamford Brdigea smatraju da je zbijao šale na njihov račun.

Pep Guardiola najavio je sutrašnji meč u kojem njegov Manchester City na Etihadu dočekuje Chelsea. Duel velikih rivala prethodnih godina bi bio derbi, ali zbog loše igre Plavaca i pozicije na tabeli Građani su veliki favoriti.

Chelsea igra očajno veći dio ove sezone. Zbog toga su riječi koje je o njima rekao Pep Guardiola navijači londonskog tima shvatili kao zbijanje šale na njihov račun.

Guardiola je tim sa Stamford Bridgea nazvao izuzetnim i jednim od najtežih rivala do kraja sezone.

"Chelsea je izuzetan tim u svim dijelovima terena. To nam je jedna od težih utakmica koju imamo do kraja sezone", smatra Guardiola i dodaje:

Oglasi

"Imaju sve: Intenizet, kvalitet, teško gube lopte. Teško je pronaći igrača Chelseaja koji gubi loptu", ispalio je Pep Guardiola i to je postao povod za komentare na društvenim mrežama.

"Je li to on za**ava?", jedan je u nizu komentara navijača Chelseaja na Guardiolinu izjavu, dok ga drugi mole da ih prestane tješiti jer oni imaju oči da vide igru svog tima.

"Pep nikad neće ući u raj zbog ovakvih laži", još je jedan u nizu komentara navijača iz plavog dijela Londona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City ovaj meč dočekuje na drugoj poziciji tabele Premiershipa, a Chelsea je na 10. mjestu s 18 bodova manje od svog rivala.

Naravno, Građani su apsolutni favoriti. Sve osim pobjede ovog tima bilo bi veliko iznenađenje.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi