Guardiola otkrio ključ svog uspjeha: "Volim mamu i dedu, ali..."

Trener Manchester Cityja

Guardiola otkrio ključ svog uspjeha: "Volim mamu i dedu, ali..."

E. Ganibegović

Pep Guardiola jedan je od najboljih trenera svih vremena, a u razgovoru za engleske medije na šaljiv je način otkrio ključ svog uspjeha.

Manchester City ponovo je osvojio naslov prvaka Engleske, a to je ukupno 33. trofej u trenerskoj karijeri Pepa Guardiole.

Španac će do kraja sezone imati šansu da još poveća taj broj i to za dva, s obzirom na to da će igrati još dva finala.

Prvo će trećeg juna na Wembleyju protiv Manchester Uniteda igrati finale FA Cupa, a sedam dana kasnije u Istanbulu protiv Intera finale Lige prvaka. 

Novinari su ga pitali za tajnu njegovog uspjeha, a on je priznao da su ga igrači učinili boljim trenerom, te je velike zasluge pripisao njima.

"Želiš li znati tajnu mog uspjeha kao trenera? Barcelona, Bayern, Manchester City. Ovo je Pepov uspjeh. Messi, Levandowski, Haaland, Aguero. Volim svoju majku i svog dedu, ali ne osvajam Ligu prvaka s njima", rekao je Guardiola.

Oglasi

Nije ovo jedina urnebesna izjava Guardiole u posljednje vrijeme. Prije nekoliko dana istakao je da je njegova ekipa popila sav alkohol u Manchesteru. 

Građani su odigrali 1:1 protiv Brightona, a Guardila je istakao da je zadovoljan onim što je vidio, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Još jednom smo pokazali zašto zaslužujemo naslov prvaka, 48 sati prije utakmice popili smo sav alkohol koji je bio u Manchesteru".

"Unatoč tome, došli smo na težak protivnički teren i bili smo opušteni. Bili smo skromni i puno smo trčali. Zato smo opet osvojili naslov. Ovi igrači su pokazali da su izuzetni", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi