Guardiola je pokazao da ima fudbal u malom prstu, a svi su mu se smijali zbog onog što je govorio
Sve što je rekao ispostavilo se kao tačno

Pep pokazao stručnost

Guardiola je pokazao da ima fudbal u malom prstu, a svi su mu se smijali zbog onog što je govorio

Midhat Šljivak

Pep Guardiola ne može biti zadovoljan osvojenim bodom protiv Chelseaja. Manchester City je zahvaljujući Rodriju došao do 1:1, a nakon ovog meča tačnim su se ispostavila upozorenja koje je red meč s Plavcima imao Španac i zbog čega su ga mnogi ismijavali.

Apsolutno svi su očekivali laganu pobjedu Manchester Cityja nad ove sezone izuzetno slabašnim Chelseajem. Međutim, na kraju je duel na Etihadu završen rezultatom 1:1, pa su se ostvarile riječi Pepa Guardiole koji je u najavi meča upozorio na ovaj duel.

"Chelsea je izuzetan tim u svim dijelovima terena. To nam je jedna od težih utakmica koju imamo do kraja sezone. Imaju sve: Intenizet, kvalitet, teško gube lopte. Teško je pronaći igrača Chelseaja koji gubi loptu", rekao je jučer Guardiola.

Nakon ovih riječi ismijavali su ga svi, pa čak i sami navijači londonskog kluba. Ipak, ispostavilo se da je u pravo i da je ovo za City bila izuzetno teška utakmica.

Guardiola nije previše oduševljen igrom svog tima. Vidno je bio razočaran nakon meča.

Oglasi

"Naravno da je bolji jedan bod nego nijedan, ali i gori od tri", rekao je kratko Pep Guardiola i ponovo je hvalio Chelsea.

"Chelsea je fantastičan tim i to su dokazali. Prvo poluvrijeme nije bilo baš najbolje s naše strane, nismo izgledali kao tim, nismo pokazali vrhunski kvalitet", rekao je Guardiola.

Ne dijeli mišljenje novinara da je City imao malo vremena da se odmori zbog putovanja u Copenhagen na meč Lige prvaka.

"Dan manje odmora nije izgovor. Igrali smo i prošle godine u Ligu prvaka. U trci smo za titulu i nastavit ćemo to biti. I ja bih rado da imam 20 bodova prednosti", rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je trenutno trećeplasirani tim Premiershipa iza Liverpoola i Arsenala.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi