Everton šokirao Manchester City na Etihadu, Newcastle razočarao navijače protiv Leedsa

Dosta uzbuđenja u Premiershipu

Everton šokirao Manchester City na Etihadu, Newcastle razočarao navijače protiv Leedsa

E. Čaušević

Manchester City nije uspio večeras na Etihadu pobijediti Everton u meču 18. kola Premiershipa iako je bio veliki favorit, ali je utakmica na kraju završena rezultatom 1:1.

Navijači Cityja očekivali su danas da će njihova ekipa doći lagano do nova tri boda protiv Evertona koji igra u dosta lošoj formi u posljednje vrijeme, ali na kraju su gosti uspjeli da na Etihadu osvoje jedan bod.

City je do vodstva mogao već u 11. minuti kada je u prilici bio Haaland, ali je šutirao pored gola.

Međutim, Manchester City je u 24. minuti uspio da dođe do prednosti, a ovaj uput Haaland je namjestio svoje nišanske sprave. Asistirao mu je Mahrez, a Haaland je nastavio terorisati protivničke ekipe i zabio je gol za 1:0.

City je mogao i da udvostruči prednost do kraja prvog poluvremena, ali su domaći propustili nekoliko velikih šansi.

Izdvaja se prilika iz 44. minuti u kojoj je bio Stones koji je nakon prekida šutirao glavom, ali je stativa spasila goste s Goodison Parka.

Oglasi

I na početku drugog poluvremena Manchester City je kontrolisao igru, dok je Everton čekao šansu iz kontri. Gosti su to dočekali u 64. minuti kada je magija Demaraija Graya oduševila fudbalski svijet.

Gray je iskosa s vrha kaznenog prostora zabio spektakularan pogodak za 1:1 i erupciju oduševljenja navijača Evertona koji su konačno imali i razloga za sreću nakon očajnih rezultata ovog tima.

Nakon primljenog gola City je krenuo svim silama naprijed. Nakon nekoliko solidnih prilika u 82. minuti veliku šansu imao je De Bruyne, ali njegov udarac u posljednji trenutak blokira odbrana.

Samo minut kasnije sjajan prodor Mahreza i dobar udarac, no Pickford je to odbranio i spasio Everton. Do kraja meča Everton je uspio da se odbrani i dođe do zlata vrijednog boda.

City ostaje drugoplasirani sa 36 bodova, a ovaj kiks će večeras moći iskoristiti Arsenal koji igra protiv Brightona i u slučaju pobjede pobjeći će na sedam bodova prednosti. Everton je na 16. mjestu sa 15 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U istom terminu igrale su se još tri utakmice. Iznenađenje je viđeno i na St. James Parku gdje Newcastle nije uspio da nastavi odličnu seriju jer je Leeds osvojio bod u meču u kojem nismo vidjeli golove.

Fulham je pobijedio Southampton sa 2:1, dok je Crystal Palace lagano sa 2:0 u gostima savladao očajni Bournemouth.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi