Transfer koji će Guardiolu dugo proganjati: "Pep mi je samo rekao da spakujem kofere..."

Svi griješimo

Transfer koji će Guardiolu dugo proganjati: "Pep mi je samo rekao da spakujem kofere..."

Edmir Škorić

Pep Guardiola je kao i svi drugi čovjek od krvi i mesa, zna da pravi greške, a jednu sebi teško može da oprosti.

Guardiola je jedan od najboljih menadžera na svijetu, ali također, tip trenera koji uživa da radi u komforu, odnosno timovima koji imaju dobre budžete za dovođenje kvalitetnih igrača.

Radeći u Barceloni i Bayernu imao je priliku da dovodi zvučna pojačanja, a to je potom godinama radio i u Manchester Cityju. No, u njegovom timu nije bilo mjesta za sve, nekih igrača se morao i odreći. Ne žali Pep previše za tim, ali postoji ipak jedan igrač kojeg bi sada sigurno volio da vrati na Etihad ako je to ikako moguće.

Očajnički ga je jedna od danas najvećih zvijezda engleske Premier lige tražila da više igra, ali Guardiola ga nije posebno volio. Odigrao je tek 25 minuta prošle sezone u osvajanju Cityjeve triplete, da bi potom otišao u Chelsea.

Cole Palmer je iz Cityja u Chelsea prešao za 47 miliona eura, a sa 23 gola trenutno je prvi strijelac Premier lige. Polivalentni engleski ofanzivac može da igra na tri pozicije, a s obzirom da ima samo 21 godinu, jasno je da bi mogao u budućnosti postati jedan od najboljih na svijetu.

Oglasi

Palmer je, interesantno, zabio za City na početku sezone u finalu Community Shielda i UEFA Superkupa, a na 'deadline day' potpisao je za Chelsea sedmogodišnji ugovor. Prema samom Palmeru, nije se trudio napustiti City i više je volio posudbu. No, Pep Guardiola ga je "otjerao".

"U početku nisam želio otići", rekao je u intervjuu za Daily Mail, dodavši: "Rekao sam da ću otići na posudbu i igrati godinu dana tako da bi bio spreman za prvotimski fudbal jer nisam igrao puno minuta prošle sezone. No, Pep mi je rekao da 'ili ostaješ ili ćeš biti prodan'. Kasnije mi je rekao da spakujem kofere, a onda su me prodali".

"Bio sam malo zbunjen zašto me nisu pustili na posudbu, ali onda sam rekao da želim ići u Chelsea i drago mi je da je ispalo kako jest", zaključio je Palmer.

Odgovarajući na pitanja novinara u februaru, Guardiola je rekao da "shvaća" zašto Palmer želi više minuta, ali je istaknuo igrače svjetske klase s kojima se morao natjecati.

"Da je Palmer imao minute koje sam dao Philu Fodenu od početka, Cole Palmer bi bio ovdje - ali ja mu ih nisam dao. To je moja odgovornost. Zašto? Zbog Bernarda Silve, Riyada Mahreza ili Phla Fodena. U tom trenutku sam birao neke druge".

Oglasi

Palmer će se po treći put suprotstaviti svojoj bivšoj ekipi u subotu kada se City i Chelsea susreću u polufinalu FA Cupa na Wembleyu. Imat će veliku priliku za osvetu...

Palmer polako postaje redovan član engleske reprezentacije za koju je upisao dva nastupa, ali bez obzira na tako mali broj odigranih mečeva, sasvim je sigurno da ide na Euro u Njemačku jer je suludo da Gareth Southgate ne pozove igrača koji se trenutno smatra najboljim u Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukupno je na 25 golova i 13 asistencija nakon 41 utakmice u svim takmičenjima, s tim da jasno ima još vremena da se ti brojevi značajno povećaju.

Palmer će sasvim sigurno iz dana u dan sve više napredovati i ko zna gdje mu je granica, a Englezi su uvjereni da posjeduju jednog od najboljih fudbalera na svijetu i da će to vrijeme pokazati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Aspirator
Smanji doživljaj, 9 golova iz penala …
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi