Začuđeni Guardiola u nevjerici slušao pitanje o Mbappeu, pa prasnuo u smijeh: "Mislim da..."

Na press konferenciji

Začuđeni Guardiola u nevjerici slušao pitanje o Mbappeu, pa prasnuo u smijeh: "Mislim da..."

Esmer Oštraković

Nedavno se pojavila informacija da su Kylian Mbappe i Real Madrid sklopili i potpisali ugovor prema kojem će Francuz od 1. jula postati novi igrač Kraljeva.

Uprkos tome, dok sve ne bude zvanično mnogi smatraju da postoji neka šansa da Mbappe ode negdje drugo.

Navodno su osobe zadužene za karijeru Kyliana Mbappea prije nekoliko dana bile na sastanku sa čelnicima Manchester Cityja.

To je odmah zainteresovalo javnost jer su mnogi pomislili da bi Mbappe ipak mogao završiti u Premiershipu, tačnije u ekipi Građana.

Obzirom da Manchester City večeras igra svoju utakmicu u okviru Premiershipa novinar su press konferenciju pred ovu utakmicu iskoristili da pitaju Guardiolu o Mbappeu.

Sve je izgledalo jako simpatično. Guardiola je prvo onako u čuđenju gledao novinara i slušao kakvo pitanje mu postavlja.

Oglasi

Nakon toga se nasmijao i odlučio je da mu kroz smijeh odgovori.

Novinarovo pitanje bilo je šta Guardiola misli o Mbappeu.

"Mislim da je dobar, mislim da ima lijepu budućnost pred sobom. Veoma je dobar", kroz smijeh je govorio Pep Guardiola.

Kako je sve izgledalo pogledajte OVDJE.

Mbappe je navodno potpisao ugovor sa Real Madridom na pet godina

Mbappe je vlasniku PSG-a Nasseru Al-Khelaifiju rekao u lice da mu ne daje nikakvu novu ponudu za potpis novog ugovora tvrdeći da odlazi.

Govorio je da još nema dogovor sa drugim klubom, ali očito je lagao, budući da je, prema pisanju Marce, već uveliko imao spreman i dogovoren potpis za Real i ugovor na pet sezona.

Nakon prilagodbe nekih koncepata, francuski će napadač stići kao jedan od najplaćenijih u timu prema neslužbenom statusu najboljeg igrača na svijetu, ali s platom malo manjom od igrača koji zarađuju najviše u timu, a to su Kroos i Modrić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Izvori bliski ljudima uključenim u pregovore tvrde da će mu plata biti između 15 i 20 miliona eura godišnje plus bonusi za ostvarene ciljeve tokom pet godina koliko će ugovor trajati.

Mbappe je karijeru počeo u Monacu, a potom je 2017. godine došao u PSG na posudbu. Član pariškog kluba postao je službeno 2018. godine. Bivši svjetski prvak ove sezone ima 32 gola i sedam asistencija na 31 meču u dresu PSG-a. Ukupno je za Parižane odigrao 291 meč i postigao 244 gola uz čak 105 asistencija.

Top Komentari

ubnt
Novinari sportsporta pred infarktom...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi