Španski novinar postao predmet sprdnje zbog pitanja koje je postavio Pepu Guardioli

Očito je samo htio da ga isprovocira

Španski novinar postao predmet sprdnje zbog pitanja koje je postavio Pepu Guardioli

E. Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola bio je zatečen jednim jako glupim pitanjem na press konferenciji.

Dan uoči revanša polufinala Lige prvaka, u Madridu je održana press konferencija na kojoj je lokalnim, ali i inostranim novinarima na pitanja odgovarao Guardiola, no jedno ga je zbunilo i izbacilo iz takta.

Naime, jedan od španskih novinara upitao je Pepa da li će njegovi igrači odati Realu počast špalirom zbog osvojene titule u La Ligi.

"Ne, ovo je Liga prvaka, a to važi samo u La Ligi", odgovorio je Pep, ali novinar nije odustajao, pa ga je opet upitao: "Da li mislite onda da Real to ne zaslužuje?".

"Šta? Pa ovo je UEFA takmičenje", odgovorio je zbunjeno menadžer Cityja, a ubzro je novinar postao predmet sprdnje na društvenim mrežama, ioako je jasno da je samo želio da isprovocira Pepa, koji je bio igrač i trener Barcelone.

Podsjetimo, Real je pobjedom nad Espanyolom (4:0) još u subotu osigurao 35. titulu u Španiji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se tiče revanša polufinala Lige prvaka, na programu je sutra od 21 sat, a Real će pokušati izboriti finale pred svojim navijačima unatoč 4:3 porazu u prvoj utakmici. Pobjednik ovog dvoboja ići će na megdan Liverpoolu ili Villarrealu. Redsi imaju 2:0 iz prve utakmice.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi