Novi dan donio je i novi preokret: Kevin de Bruyne već odlučio gdje će igrati naredne sezone?

Mirror donosi nove informacije

Novi dan donio je i novi preokret: Kevin de Bruyne već odlučio gdje će igrati naredne sezone?

Endin Čaušević

U prethodnim sedmicama dosta se špekulisalo o tome da bi Kevin de Bruyne mogao napustiti Manchester City na kraju sezone i karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji ili Sjedinjenim Američkim Državama, a čini se da je Belgijanac već donio konačnu odluku.

De Bruyne je igrao jučer u finalu FA Cupa protiv Manchester Uniteda i nije uspio pomoći svom timu da dođe do novog trofeja.

Ovaj 32-godišnji veznjak iz igre je izašao početkom drugog poluvremena i mnogi su se pitali da li je De Bruyne odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu prvaka Engleske.

Naime, prethodnih sedmica bilo je dosta priče o tome da će De Bruyne napustiti Građane ovog ljeta i da na stolu ima bogatu ponudu kluba iz Saudijske Arabije, te da bi mogao put dalekog istoka.

Pored Saudijske Arabije iskusni veznjak povezuje se i s mogućim odlaskom u američki MLS jer je interes za njega pokazao San Diego koji finansijski ne može da se nosi s ponudom iz S. Arabije, ali su pokazali ogroman interes za De Bruynea.

No, engleski mediji jutros donose nove informacije kada je belgijski reprezentativac u pitanju i čini se da De Bruyne još uvijek ne želi da ide sa najveće fudbalske scene.

Oglasi

Mirror je objavio jutros da De Bruyne i pored bogatih ponuda od klubova iz S. Arabije i Amerike još uvijek nije spreman da napusti Evropu jer ima tek 32 godine i jasno je da i dalje može igrati na visokom nivou.

De Bruyne je sada dosta bliže ostanku u Manchester Cityju nego odlasku, te je dobio ponudu da produži ugovor na još jednu sezonu što će se najvjerovatnije uskoro i desiti.

Iako su njegovi predstavnici razgovarali s drugim klubovima i na stolu imaju nekoliko ponuda na kraju je De Bruyne odlučio da je za njega najbolje da ostane u Cityju nakon što je i Pep Guardiola pokazao želju za takvim ishodom.

Oglasi

De Bruyne ima ugovor do kraja iduće sezone, ali očekuje se da će saradnja biti produžena na još jednu sezonu što znači da će vjerovatno na Etihadu ostati još dvije godine.

Belgijanac je u Manchester City stigao prije devet godina iz Wolfsburga za 76 miliona eura što je bio pun pogodak čelnika engleskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone imao je problema s povredama zbog čega je u svim takmičenjima odigrao tek 26 utakmica, te je uspio da zabije šest golova i upiše čak 18 asistencija.

U prethodnih devet godina iskusni 32-godišnjak za Manchester City odigrao je ukupno 382 utakmice, dao je 102 gola i upisao 170 asistencija. De Bruyne je s Građanima u posljednjih devet sezona osvojio 18 trofeja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi