Hladnokrvna reakcija Guardiole na povredu sjajnog fudbalera: "Neću sad plakati"
Foto - Screenshot

Ruben Dias na pauzi od mjesec dana

Hladnokrvna reakcija Guardiole na povredu sjajnog fudbalera: "Neću sad plakati"

Midhat Šljivak

Loše vijesti stigle su danas za Manchester City.

Portugalski defanzivac Ruben Dias (24) je povrijeđen i neće ga biti na terenu četiri do šest nedjelja. To je sasvim sigurno veliki udarac za Građane, ali menadžer Pep Guardiola je poprilično hladnokrvno reagovao na ovu vijest.

"Proteklih sezona su naši najbolji igrači mjesecima bili odsutni", započeo je govor Guardiola i nastavio je:

"Volio bih da je tu, ali nije. Neću sad plakati. Imamo dva centralna defanzivca, ali tako je kako je. Ovakve stvari dešavaju se tokom sezone. Imamo 14-15 igrača na raspolaganju, tako nam je već dugo. Borit ćemo se, probat ćemo da budemo dobri s ovim igračima", rekao je Guardiola.

Španski stručnjak govorio je i o utakmici protiv velikog rivala Manchester Uniteda. Očekuje pozitivan rezultat i nastavak puta ka tituli.

"Uočio sam sve njihove slabosti, ali i dobre strane. Da smatram da je lako, mirno bih spavao. Uvijek razmišljam samo o najboljim stranama protivnika".

Oglasi

"Ovo je derbi za naše navijače. Pokušat ćemo da osvojim bodove i nastavimo put ka tituli. Imam veliko poštovanje prema protivniku, prema njihovoj historiji".

Guardiola tvrdi da bi danas potpisao da izgubi nedjeljni meč protiv Manchester Uniteda za titulu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sad bih to potpisao. Oni su veoma dobar tim, bez obzira na to koliko su bodova iza nas. Dobri su", poručio je Guardiola.

Meč Manchester City - Manchester United igra se u nedjelju od 17:30.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti